Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO şi GALERIE FOTO: Vrâncenii sunt invitați în Piața Unirii, un tărâm strălucitor de Crăciun


 






 Focșănenii, cu mic, cu mare, au luat cu asalt Piața Unirii, transformată peste noapte într-un tărâm magic, pregătit pentru sărbătorile de iarnă.  Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, i-a invitat pe copii să îi fie alături la momentul festiv de aprindere a luminilor de Crăciun în Piața Unirii, care a reprezentat și deschiderea oficială a patinoarului și a Târgului de Crăciun organizat în centrul orașului. Într-o clipită, în strigătele de admirație ale celor mici, Piața Unirii a fost luminată de mii de beculețe colorate, în ecou de colinde. 
 
 Plini de bucurie și entuziasm, copii, dar și adulți, au retrăit aseară farmecul copilăriei în Piața Unirii, transformată într-un tărâm strălucitor de poveste, în așteptarea Crăciunului. Înconjurat de copii, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a dat startul sărbătorilor de iarnă, prin aprinderea luminilor de Crăciun din Piața Unirii și inaugurarea patinoarului. „Bună seara Focșani, bună seara Vrancea, bună seara dragii mei vrânceni, bună seara dragi români. A venit Moș Nicolae. Cred că v-ați făcut pantofii, v-ați făcut bocănceii, i-ați pregătit? Copiii, ei sunt viitorul nostru și le spun azi lor și părinților lor, dar ne spunem nouă, celor care avem astăzi această mare responsabilitate, singura cale de a scăpa de sărăcie este învățătura. Și pentru copiii noștri trebuie să fim în stare ca noi, statul român, Guvernul, instituțiile statului, familiile, părinții, să facem tot ceea ce este mai bine și mai frumos pentru ei, pentru că ei vor fi generațiile de mâine la care eu am speranța că vor trăi mult mai frumos și mult mai bine decât trăim noi astăzi. O să rog copiii să vină pe scenă, lângă mine, să aprindem luminițele, ca să urăm la mulți ani din suflet tuturor vrâncenilor și să spunem de aici, de la Focșani, tuturor românilor, sărbători fericite!”, a spus Marian Oprișan.  
 Acesta s-a arătat încântat de patinoarul luat repede cu asalt de copii și și-a făcut poze cu admiratorii. Președintele Consiliului Județean a fost însoțit de vicepreședinții Dragoș Bîrlădeanu și Ionel Cel Mare, de subprefectul Cristi Misăilă și viceprimarul Focșaniului, Gabriel Necula.   
 
              Atmosferă de Crăciun: luminițe, patinoar, vin fiert, colaci secuiești
 
 În strigătul plin de admirație al copiilor, Piața Unirii a fost luminată de mii de luminițe colorate, cea mai spectaculoasă fiind plasa feerică de lumini care acoperă întreaga Piață și care a lipsit mai mulți ani. Suprizele pregătite de organizatori, Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani, au fost numeroase. În ecou de colinde, la Focșani a poposit Caravana lui Moș Crăciun, cu personajele îndrăgite ale copilăriei: Crăciunița, Spiridușul, Crăiasa Zăpezii, Oameni de Zăpadă și Brăduți împodobiți, care i-au bucurat pe cei mici și s-au fotografiat cu toți doritorii. 
 De asemenea, copiii au fost încântați și de carul alegoric care l-a adus pe Moș Crăciun în mijlocul copiilor, aceștia având posibilitatea să se plimbe sus, alături de Moș, pe un traseu din centrul orașului. Personajele magice din Èšara lui Moș Crăciun au dansat cu cei mici și i-au antrenat în fel de fel de jocuri, toate acestea fiind transmise pe un ecran, în cadrul Televiziunii magice a lui Moș Crăciun. Imediat după aprinderea luminilor, pe scenă au urcat să cânte melodii specifice sărbătorilor de iarnă trupa Distinto și Ianna. Mulți copii s-au pozat sub bradul imens, împodobit de sărbătoare, sub care a poposit Moș Crăciun și sania sa trasă de reni. 
 Un punct de atracție a fost și patinoarul imens, care s-a umplut repede de copii dornici de distracție și mișcare pe patine. O oră pe patinoar costă 10 lei, plus încă 10 lei dacă vreți să vă închiriați patine. Cei mici au la dispoziție și un trenuleț și diverse tiribombe pentru distracție. Focșănenii s-au simțit bine, s-au încălzit cu un pahar de vin fiert, care costă între 3 și 5 lei, sau un pahar de pălincă, după preferințe, între 4-7 lei paharul, dar și ciocolată caldă sau ceai. La căsuțele din lemn din Piața Unirii aceștia s-au putut delecta cu delicii culinare sau bunătăți specifice acestei perioade, colaci secuiești, gogoși sau dulciuri, dar și-au putut alege și o pereche de papuci de iarnă, o căciulă îmblănită, un cojocel sau oale din lut, de la un stand de produse tradiționale. În zilele următoare, Piața va fi populată și cu alte căsuțe unde vor fi vândute produse specifice sărbătorilor de iarnă. Vizitată a fost și Grădina Publică, unde au fost amplasate căsuțe, dar și figurine cu scena Nașterii Domnului, în foișorul central.  
 Odată cu aprinderea luminilor de Crăciun din Piața Unirii au fost aprinse și instalațiile luminoase montate pe străzile din oraș, Focșaniul intrând oficial în sezonul sărbătorilor de iarnă.
       „Este superb!”, au exclamat focșănenii la vederea Pieței de Crăciun
 Focșănenii au fost încântați de magia creată în piața centrală din Focșani, spunând că este unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun la care au asistat: 
„Este superb, chiar mai frumos decât în alți ani. Celui mic îi place decorul de Crăciun, luminițele. Dacă vremea va fi bună și ne va permite, vom veni cu drag în fiecare weekend la spectacolele organizate în Piața Unirii”, ne-a spus Nicoleta.
„Este foarte frumos. Îmi place foarte mult atmosfera care s-a creat datorită mașinii cu Moș Crăciun și luminițele din jurul „Morcovului”, care au lipsit de câțiva ani”, a mărturisit și Mihaela.
„Este foarte frumos aranjat, mult mai frumos față de alți ani. Îmi place bradul, care este atât de frumos împodobit, patinoarul. O să mă dau și eu cu patinele. O să vin cu prietenii și la spectacolele care vor fi în Piața Unirii în fiecare sfârșit de săptămână”, a mărturisit Fănica Stancu, 18 ani.
           Sâmbătă și duminică aveți program la Televiziunea Magică a Moșului 
  În fiecare sfârșit de săptămână, până pe 28 decembrie, copiii sunt invitați în Piața Unirii, între orele 13.30 și 17.30, pentru a se bucura de spectacole interactive, special puse în scenă pentru ei. Astăzi vine din nou Caravana lui Moș Crăciun și Televiziunea Magică a lui Moș Crăciun. Moșul, împreună cu ajutoarele sale, Crăciunița, Spiridușul, Soldățeii și Steluțele, Oameni de zăpadă și Brăduții Împodobiți, dar și Renii cei jucăuși vor veni cu săniuța fermecată, încărcați de dulciuri și premii surpriză și vor crea o atmosferă caldă de sărbătoare. Copiii vor fi antrenați în jocuri și concursuri, spectacole de iluzionism interactiv, karaoke, muzică și dans, face painting.  De asemenea, pe scenă vor evolua și copiii din trupa Alegretto.
 Duminică, 8 decembrie, tot între orele 13.30 și 17.30, copiii pot veni să se joace cu personajele din Èšara lui Moș Crăciun.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?