Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Colonelul Ștefan Raneti, fost șef al Poliției Rutiere Vrancea a trecut la cele veșnice


   Colonelul (r) Ștefan Raneti, fost șef al Poliției Rutiere Vrancea în perioada 1986-1997, s-a stins din viață ieri, într-un spital din București, fiind răpus de o boală incurabilă. În urmă cu 4 ani, soția colonelului, Maria Raneti, a plecat la cele veșnice, iar el nu s-a putut împăca cu ideea că aceasta nu-i va mai fi alături. Colonelul Ștefan Raneti ar fi împlinit 72 de ani pe 26 decembrie. El a ieșit la pensie din funcția de șef la Poliției Rutiere Vrancea în ultima zi a anului 1997, după cum ne-au spus cunoscuții săi.
   Vestea că Ștefan Raneti s-a stins din viață a ajuns repede la urechile prietenilor și foștilor colegi de serviciu. Colonel (r) Lazăr Geană, care a condus Serviciul Poliției Rutiere Vrancea după pensionarea lui Raneti, ne-a spus că acesta a fost un om „corect până la Dumnezeu”. „Am fost șocat când am primit vestea asta tristă. Știam că are probleme de sănătate, dar speram să fie mai bine. Am doar cuvinte de laudă despre domnul Raneti. Era un om exigent, dar corect până la Dumnezeu. A condus serviciul foarte mulți ani și este un serviciu dificil. Este greu să conduci oameni cu personalități puternice, iar dumnealui a făcut acest lucru foarte bine. Îi plăcea ordinea și disciplina. O viață întreagă a lucrat la circulație. A terminat Școala de Ofițeri de Poliție în 1965 și de atunci până la pensionare a lucrat numai la Circulație. Prima dată la Galați și apoi în Vrancea, unde a fost foarte mulți ani șef. Ne-am înțeles foarte bine și era un om cu care se lucra foarte bine. Îmi pare nespus de rău și transmit condoleanțe familiei”, a spus colonel (r) Lazăr Geană, care a fost, la rându-i, șef al Poliției Rutiere Vrancea. 
 Și șeful Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, comisarul șef Virgil Cristian, care i-a fost subordonat lui Raneti, are numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. Spune că a avut ce învăța de la el și că era un om foarte serios, cu care nu aveai nicio problemă dacă îți făceai treaba. „Era un bun profesionist, unul dintre cei mai buni polițiști din generația lor. Foarte corect și serios și niciodată nu căuta acul în carul cu fân. Dacă erai serios, nu aveai nicio problemă. Am avut ce învăța de la dumnealui. Îmi pare rău că s-a stins din viață și transmit familiei condoleanțe”, a spus comisarul șef Virgil Cristian. 
 Actulatul șef al Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a spus că a lucrat alături de Ștefan Raneti aproximativ 11 ani, timp în care l-a cunoscut destul de bine și a avut de învățat multe de la el, mai ales că era un polițist cu experiență. Comisarul șef Gheorghe ne-a spus că în momentul în care se punea problema unei modificări legislative, șefii de la București îi cereau părerea și colonelului Raneti. „Am lucrat alături de domnul Raneti aproximativ 11 ani, timp în care am avut de învățat multe lucruri. În momentul în care a ieșit la pensie, dumnealui  îmi era șef. Era un bun profesionist, pe care l-a apreciat toată lumea. Dumnezeu să-l odihnească și condoleanțe familiei îndoliate„, a spus comisarul șef Viorel Gheorghe. 
  Colonelul Raneti are doi copii, un băiat și o fată, care au devenit la rândul lor polițiști. El va fi condus pe ultimul drum duminică. 
Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate. 

                     Dumnezeu să-l odihnească în pace!

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?