Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Liviu Jitea a fost pus în libertate


     Omul de afaceri Liviu Jitea a fost pus în libertate. Magistrații Curții de Apel Galați au admis, ieri, recursul declarat de acesta împotriva încheierii de ședință de la Tribunalul Galați, prin care s-a menținut starea de arest preventiv. Judecătorii Curții de Apel Galați au înlocuit măsura arestării preventive cu aceea de a nu părăsi țara. „Admite recursul declarat de inculpatul Jîtea Mircea Liviu împotriva încheierii din data de 27.11.2013, pronunțată de Tribunalul Galați (…). Casează în parte încheierea recurată, iar în rejudecare: (…) înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului Jîtea Mircea Liviu, cu măsura obligării de a nu părăsi țara (România). Dispune punerea în libertate a inculpatului Jîtea Mircea Liviu, dacă acesta nu este arestat în altă cauză. Desemnează ca și organ de supraveghere a inculpatului secția de poliție în circumscripția căreia își are domiciliul, care va întocmi un program de supraveghere. Organul de supraveghere desemnat va verifica periodic respectarea obligațiilor de către inculpatul Jîtea Mircea Liviu, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, va sesiza de îndată Tribunalul Galați„, se arată în setința judecătorilor de la Curtea de Apel Galați. 
   Magistrații emis și un set de obligații, pe care Jitea va trebui să le respecte. „Impune inculpatului Jîtea Mircea Liviu ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi țara să respecte următoarele obligații: – să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea instanței; –  să se prezinte la organele de urmărire penală, respectiv la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat; – să se prezinte la organul de supraveghere mai sus desemnat, conform programului de supraveghere ce va fi stabilit de către acesta, sau ori de câte ori este chemat; – să nu își schimbe domiciliul fără încuviințarea instanței; – să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme; – să nu se apropie de ceilalți inculpați ori de martorii sau experții din prezenta cauză și să nu comunice, direct sau indirect, cu aceștia. Atrage atenția inculpatului Jîtea Mircea Liviu că, în caz de încălcare – cu rea-credință – a obligațiilor care îi revin, se va lua față de acesta măsura arestării preventive. Măsura dispusă va fi comunicată de îndată locului de deținere, serviciului de pașapoarte, poliției de frontieră, organului de supraveghere desemnat prin prezenta, precum și Inspectoratului Național pentru Evidența Persoanelor. Menține restul dispozițiilor încheierii de ședință recurate. Cheltuielile judiciare în recurs rămân în sarcina statului. Definitivă”, se mai arată în sentință. Unul dintre judecătorii din complet a făcut opinie separată.  
Doru Constantinescu, unul dintre avocații lui Jitea a precizat că această măsură se impunea.  „Este o măsură care se impunea, având în vedere celelalte măsuri luate în același dosar. Pe 9 martie s-a început cu 18 rețineri și au fost arestate 8 persoane, care au fost ulterior, rând pe rând, puse în libertate. Doar Liviu Jitea rămăsese în arest”, a declarat avocatul. 
 Omul de afaceri Liviu Jitea și alte 7 persoane au fost arestate preventiv pe data de 9 martie, sub acuzația de constituire a unui grup infracțional care se ocupa cu activități ilicite în domeniul producției, transportului și comercializării alcoolului. În afara omului de afaceri, în arest au mai ajuns: Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan și Alexandru Bortoș. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?