Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Program artistic în limbaj mimico-gestual


Elevii Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani au sărbătorit alături de cadre didactice ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Ei au organizat un program artistic, care a debutat cu evocarea momentului istoric și a semnificației Zilei de 1 Decembrie prin intermediul unei prezentări power-point. Pentru elevii cu deficiențe de auz, informațiile au fost traduse în limbaj mimico-gestual, fiind  completate de imagini sugestive. 
Cu acest prilej, elevii clasei a XII-a A, sub îndrumarea profesoarei Lonia Popescu și a profesorului Radu Bîrsă, au pregătit un program artistic în limbajul specific persoanelor cu probleme de auz, compus din cântece populare, de muzică ușoară și pantomime comice. Tot în cadrul evenimentului, elevii claselor I-VIII, sub îndrumarea profesorilor psihopedagogi, au colorat steagul României și au realizat ecusoane în culorile naționale. În timp ce era intonat Imnul Național, a fost făcută o evocare a entuziasmului Adunării de la Alba Iulia, elevii defilând cu drapele confecționate cu propriile mâini în atelierele unității de învățământ. 
De asemenea, activități la fel de interesante s-au desfășurat și în biblioteca școlii. „Prin modul în care am abordat tema am dorit să-i determinăm pe copii să înțeleagă semnificația acestei zile importante prin activități interesante, să trezim copiilor sentimente de mândrie și prețuire a istoriei neamului românesc”, au transmis reprezentanții Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. 
Tot cu prilejul activităților dedicate zilei de 1 Decembrie, elevii au realizat desene și colaje cu tema „1 Decembrie -Sărbătoarea românilor”. În cadrul activităților au fost implicați elevii de la clasa pregătitoare B, coordonați de profesoara Iuliana Tunaru, clasa a II-a B coordonați de profesoara Ramona Popa, clasa a III-a B coordonați de Alina Spătaru, clasa a IV-a B coordonați de profesoara Gina Gheorghiță, clasa a V-a B coordonați de Daniela Ferbinte și clasa a VII -a C coordonați de profesoara Virginica Pioară, dar și bibliotecara Didina Enache. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?