Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Parteneriat pentru cunoaşterea istoriei României


    Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani, alături de cei de la Colegiul Național „Al. Vlahuță”- Râmnicu Sărat vor învăța despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie în cadrul proiectului interjudețean „Istoria – Cea dintâi carte a unei nații”, ce a fost lansat ieri, la Muzeul de Istorie din municipiu. În implementarea acestui proiect s-a avut în vedere și faptul că cele două colegii sunt situate la granița dintre Moldova și Å¢ara Românească.  
Inițiatorii și-au propus sărbătorirea principalelor evenimente din calendarul istoric al românilor: 1 Decembrie – ziua națională a românilor, 24 ianuarie – unirea Principatelor Române, 9 mai – ziua Europei și ziua proclamării independenței de stat a României, 13 – iunie ziua eroilor, 31 august – ziua limbii române. 
   Sub îndrumarea cadrelor didactice Nina Plopeanu, Mihaela Bacău, Gabriela Chipon, de la Colegiul „Gheorghe Asachi”, și Petrache Plopeanu, de la Colegiul Național „Al. Vlahuță”, ieri, elevii implicați au pus în scenă un program artistic. Activitatea s-a desfășurat la Muzeul Unirii, în prezența unor invitați de seamă, respectiv scriitorii Åžtefania Oproescu și Gheorghe Andrei Neagu. 
Parteneri ai proiectului sunt: inspectoratele școlare din Vrancea și Buzău, Muzeul Vrancei și Muzeul Municipal Râmnicu Sărat. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?