Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Copilă de 6 ani, accidentată de o mașină a armatei


   O copilă de 6 ani, din satul Muncelu, comuna Străoane, a ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, după ce a fost accidentată de o mașină a armatei. Potrivit primelor informații, este vorba despre un Aro, ce ar aparține unei unități militare din județul Buzău. 
   Primarul comunei Străoane, Vasile Zbîrciog, ne-a spus că fetița, care abia terminase cursurile, a urcat în microbuzul care transportă elevii la și de la școală. În satul Muncelu, acolo unde locuiește, copila a coborât din microbuz, după care a  traversat strada prin spatele acestuia, fiind acroșată cu oglinda de mașina armatei.  Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul și cine se face vinovat. Medicii au diagnosticat-o pe copilă cu traumatism 
cranio-cerebral acut deschis, cu plagă contuză frontală dreapta și comoție cerebrală. Ea a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni din București. 
Evenimentul nu este anchetat doar de polițiști, ci și de superiorii militarului din Buzău care se afla la volan. În astfel de cazuri, la nivelul unității militare din care provine angajatul implicat în incident, se formează o comisie ce face anchetă în paralel cu poliția. După finalizarea cercetărilor, polițiștii vrânceni vor trimite dosarul la Parchetul Militar Iași. 
 Din primele verificări ale polițiștilor de la Rutier reiese că a fost vorba despre o traversare neregulamentară. „Din primele verificări rezultă că accidentul s-a produs pe fondul unei traversări neregulamentare. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 2L, în comuna Străoane. O fetiță s-a angajat în traversarea drumului național prin loc nepermis și fără să se asigure, prin spatele unui microbuz, moment în care a fost acroșată cu oglinda lateral stânga de un Aro ce aparține Ministerului Apărării Naționale, care circula din sens opus. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Dosarul va fi declinat la Parchetul Militar Iași”, a precizat inspectorul Cristi Manta, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea. 
Polițiștii l-au audiat și pe șoferul microbuzului școlar. El nu este cercetat în dosar, dar a oprit într-o intersecție, adică într-un loc în care nu ar fi trebuit să facă acest lucru, după cum ne-au spus polițiștii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?