Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pădurar condamnat pentru fals și abuz în serviciu


   Un pădurar de la Ocolul Silvic Dumitrești a fost condamnat pentru fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor de magistrații Judecătoriei Focșani. Marian I. a ales să recunoască faptele și a obținut astfel o pedeapsă redusă.  „Contopește pedepsele și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 8 luni închisoare. În baza articolul 81-82 Cod penal dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni. (…) desființează avizul de însoțire marfă numărul 1635487”, se arată în hotărâre, care nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. 
   Potrivit rechizitoriului prin care bărbatul a fost trimis în judecată, la data de 7 decembrie 2012, în calitate de pădurar, el ar fi întocmit un aviz primar de însoțire a unei cantități de material lemnos în care au fost atestate fapte ce nu corespundeau adevărului. În baza documentului, o persoană a ridicat o cantitate de lemn confiscată de organele de poliție. 
   În actul de sesizare a instanței de judecată se arată că polițiștii au oprit în trafic o mașină în care erau două persoane și care transportau material lemnos, respectiv fag. Cele două persoane au declarat ca nu aveau asupra lor documentele de proveniență. Materialul lemnos a fost confiscat de organele de poliție până la momentul în care vor prezenta documentele de proveniență a lemnului. Cele două persoane l-au căutat pe Marian I. și l-au rugat să le ajute. 
   Potrivit anchetatorilor, pădurarul se afla în spital la vremea respectivă. Dar asta nu a contat, pentru că cei doi bărbați s-au dus după el. Procurorii spun că Marian a completat documentele de pe patul de spital, în baza cărora bărbații au recuperat lemnul confiscat de polițiști. În fața procurorilor, pădurarul a recunoscut fapta și a declarat că o regretă. Pădurarul a mai fost condamnat într-un dosar de fals. Magistrații Judecătoriei Focșani l-au condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, dar dosarul se află în recurs la Curtea de Apel Galați. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?