Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Reprezentanții MS și cei ai Sanitas continuă negocierile


   Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat la Parlament că sâmbătă se va întâlni cu reprezentanți ai Federației Sanitas pentru a continua negocierile pe tema revendicărilor înaintate sindicaliști. „Mâine (sâmbătă-n.r.) are loc o întâlnire cu Federația Sanitas pentru a declanșa aceste negocieri și a continua negocierile pe Contractul colectiv de muncă la nivel de grup de unități. Eu cred că putem să declanșăm aceste negocieri, care în mare parte asigură o predictibilitate vizând liniștea și munca normală în sistem. Datoria mea de ministru este ca sistemul să funcționeze fără bulversări, sincope, fără lucruri care să creeze pentru pacienți probleme”, a spus demnitarul. 
   Referindu-se la medici, Nicolăescu a spus că aceștia nu au deschis prin sindicatele pe care le au niciun conflict colectiv de muncă cu ministerul. „Din punctul meu de vedere este o neconcordanță între declarații și între realități și între legalitate. În urma discuțiilor am ajuns la o concluzie că lucrurile se rezolvă numai la masa dialogului”, a adăugat Nicolăescu. 
   Negocierea contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de sănătate, statutul spitalelor și deblocarea posturilor au fost unele dintre temele abordate de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, în cadrul întâlnirii de joi cu reprezentanții Federației Sanitas. „Ministerul Sănătății a înaintat reprezentanților Federației Sanitas mai multe propuneri pentru soluționarea problemelor ridicate de aceștia, urmând ca în perioada următoare Federația Sanitas să-și stabilească poziția”, a precizat joi MS prin intermediul unui comunicat de presă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?