Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevii, aşteptaţi la Olimpiada de Lingvistică


   Elevii pasionați de Limba Română sunt așteptați să participe astăzi la Olimpiada de Lingvistică. Åžcoala nr.3 din Focșani va fi gazda de anul acesta a olimpiadei, ce se va desfășura pe trei secțiuni, antrenând elevii într-o întrecere bazată pe logică, analogii și conexiuni culturale. O competiție destinată elevilor din învățământul gimnazial și liceal, olimpiada are ca obiectiv descoperirea și înțelegerea algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competența de comunicare lingvistică, indiferent de orizontul cultural al participanților.  La olimpiada de lingvistică, elevii de gimnaziu vor fi antrenați în vederea participării la concursul interdisciplinar de limbă română și matematică „+- POEZIE”. 
   La Olimpiada de Lingvistică sunt așteptați să participe 250 de elevi de clasele a V-a și a VI-a, urmând ca cei 400 de elevi ai claselor VII-XII să-și demonstreze abilitățile lingvistice în relație cu modelul matematic al comunicării la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani. 
   Tezele vor fi corectate de un profesor de limbă română și un altul de matematică. Rezultatele vor fi afișate în seara de după concurs la școala unde s-a susținut concursul, iar eventualele contestații se vor putea depune luni. Rezultatele finale vor fi afișate în cursul zilei de marți. Aceste olimpiade școlare sunt coordonate de inspectoarele Anișoara Pițu și Silvia Chelariu.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?