Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Spitalele au nevoie de bani pentru a achita dările către stat


   Spitalele din județ nu au asigurată finanțarea până la sfârșitul anului. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea le-a plătit unităților medicale cu paturi doar banii aferenți cheltuielilor salariale, nu și pe cei pentru contribuțiile la stat, care ar trebui achitate până vineri inclusiv. Drept urmare, președintele CAS Vrancea, Mihai Copaci, se va întâlni astăzi, la sediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cu președintele Cristian Bușoi, pentru a solicita o rectificare bugetară de 2 milioane lei.
   Copaci spune că din valoarea totală de contract, de 6,5 milioane de lei, CAS a decontat doar 5,3 milioane, aferenți cheltuielilor salariale. „În urmă cu două săptămâni am solicitat printr-o adresă o rectificare de 2 milioane, dar nu s-a primit niciun răspuns. Pentru că am plătit unităților doar suma de 5,3 milioane dintr-un total de 6,5 milioane, s-au putut achita doar drepturile salariale și nu dările către stat. Èšinând cont că acestea trebuie achitate până pe 25 ale lunii, mă voi duce mâine la București în speranța că voi obține o rectificare de 2 milioane lei, pentru ca acestea să poată fi achitate”, spune Mihai Copaci.
   Potrivit situației oferite de Copaci, Spitalul Județean de Urgență Focșani mai are de primit 700 mii lei; Spitalul Municipal Adjud trebuie să primească 150 mii lei; Spitalul Comunal Vidra are de încasat 110 mii lei; Spitalul Orășenesc Panciu trebuie să primească 12 mii lei, iar Spitalul Dumbrăveni suma de 490 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?