Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Medici de familie la dispensarul din Cîndeşti


   Doi medici de familie, Aurelia Stoienoiu și Camelia Constantinescu, vor acorda consultații medicale, de săptămâna viitoare, la dispensarul uman din satul Cîndești, comuna Dumbrăveni. La prezent, în clădirea dispensarului funcționează un cabinet stomatologic cu program în zilele de luni, miercuri și vineri, dar și o farmacie cu program în zilele de marți, miercuri și joi. 
   Potrivit primarului Valentin Tîlvăr, clădirea a fost modernizată și  pregătită pentru actul medical așa cum cere legislația în vigoare. Medicii spun că trebuie să respecte normele sanitare, iar pentru acest lucru au nevoie de utilități și dotări moderne. 
   În fiecare zi de marți va acorda consultații medicul Aurelia Stoienoiu, iar medicul Camelia Constantinescu miercurea, în funcție de numărul pacienților programați. „Dacă avem dotarea necesară, noi ne vom duce la Cîndești. Trebuie ca primăria să ne pună la dispoziție tot ce ne este necesar, în așa fel încât să avem spațiul dotat conform legislației sanitare în domeniu. O să încercăm să vedem care va fi numărul de pacienți în așa fel încât să ne încadrăm în normă și să puteam să ne acoperim și noi cheltuileile. Dacă merge, mă voi duce în continuare, dacă nu, nu”, a spus Aurelia Stoenoiu, medic de familie la Dumbrăveni. 
   În imobilul de la Cîndești a funcționat în trecut un punct sanitar, apoi grădinița. În vara acestui an, a fost refăcută instalația electrică, pereții au fost placați cu faianță, iar pe jos a fost pusă gresie. De asemenea, clădirea este racordată la sistemul de alimentare cu apă rece, dar are și apă caldă curentă. Important este accesul la internet, necesar pentru eliberarea rețetelor medicale, lucru deja rezolvat de reprezentanții primăriei.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?