Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Chiria locuinţelor sociale, stabilită în funcţie de salariul beneficiarului


   Chiriașii apartamentelor sociale situate în blocurile de pe Aleea Nicolae  Titulescu din Panciu, inaugurate la începutul lunii decembrie 2012, au intrat, aseară, în posesia contractelor de închiriere. Acestea le-au fost înmânate de primarul Ion Petre și viceprimarul Iulian Nica. „Astăzi (ieri, n.r.) se semnează contractele de închiriere pentru aceste apartamente. Mă bucur tare mult că am ajuns aici și că sunt atâtea familii care se pot considera fericite că au, în sfârșit, o locuință”, a declarat, în deschiderea evenimentului găzduit de Casa de Cultură, primarul Ion Petre.
   Acesta a ținut să-i anunțe pe beneficiari că noile apartamente le vor oferi toate condițiile necesare unui trai decent. „Sunt singurele blocuri din Panciu la care serviciile publice sunt puse la punct în ceea ce privește contorizarea. Există contorizare individuală pentru utilități, inclusiv pentru agentul termic. La subsolul blocurilor se află contoarele pentru fiecare apartament în parte, astfel încât, în momentul în care sunt probleme la plata serviciilor, să nu aibă de suferit toate familiile, ci doar cei care nu le-au achitat”, a spus Ion Petre.
   Potrivit acestuia, cuantumul chiriilor ce urmează a fi plătite de cei care se vor muta în apartamente este cuprins între 60 și 100 de lei. „Sunt sume modice. Mai sunt și chirii de 115-120 de lei, dar acestea sunt excepții. Conform legii, chiria se va ajusta periodic, în funcție de veniturile fiecărei familii. Oricum, la sfârșitul fiecărui an, va trebui să prezentați adeverința de salariați cu venitul obținut în acel an, pentru a se stabili cuantumul chiriei”, a precizat primarul Petre.
   Edilul le-a urat chiriașilor să se bucure de locuințele repartizate, arătând că această investiție reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale actualei administrații locale. „Prin construcția acestor blocuri sociale, am rezolvat în mare parte problemele locative ale unor tineri care, astfel, se stabilizează în oraș sau care vor să-și întemeieze o familie. Nu e un lucru ușor să atragem fonduri pentru construcția de locuințe, mai ales pe vreme de criză. Dar iată că noi am reușit acest lucru și nu pot să vă doresc decât să vă bucurați de aceste apartamente pe care le-ați așteptat atâta vreme”, le-a mai spus oamenilor primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?