Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Încă un vrâncean a murit din cauza pneumoniei


   Pneumonia a mai răpus un vrâncean. Este vorba de un bărbat de 59 de ani, care a decedat, săptămâna trecută, în Secția de TBC a Spitalului Județean. Medicii ne-au precizat că bărbatul suferea și de alte boli cronice. De la începutul toamnei și până în prezent, în Vrancea au murit șase persoane din cauza pneumoniei, din care doi copii. 
   Cu toate că temperaturile exterioare nu au fost foarte scăzute în ultima săptămână, variațiile mari de la zi la noapte au făcut ca numărul afecțiunilor de sezon să crească. Potrivit informațiilor furnizate de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, în săptămâna 11-17 noiembrie, peste 1.300 persoane au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii. Din total, 1.030 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, 47 dintre acestea necesitând internare în spital.  Cei mai afectați de această boală au fost copiii cu vârste între 5 și 14 ani, aici fiind diagnosticate 325 de cazuri, cu 10 internări în spital, dar și cei cu cu vârste între 2 și 4 ani, cu 234 de cazuri, 9 dintre aceștia necesitând internare în spital.
   De pneumonii s-au îmbolnăvit 302 persoane, 81 necesitând internare în spital. Tot copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani au fost cei mai afectați de această boală, fiind diagnosticate 81 de cazuri, cu 19 internări în spital. De asemenea, cazuri multe au fost înregistrate și la categoria de vârstă 15-49 de ani, mai exact 72 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii.
   Pentru a preveni îmbolnăvirile, medicii DSP au o serie de recomandări. Trebuie evitate aglomerațiile și contactul cu alte persoane bolnave, iar regimul de viață și alimentația trebuie să fie echilibrate. „Capul, mâinile și picioarele trebuie ferite de frig. Trebuie evitat consumul de alcool, tutun și cafea, dar este recomandat să se consume multe legume, fructe, produse lactate și cereale. Dacă, totuși, inevitabilul a avut loc, trebuie, înainte de toate, să fim consultați de medicul de familie, care stabilește diagnosticul și tratamentul adecvat. În această perioadă, sfaturile ar fi ca bolnavul să se izoleze de familie și comunitate pentru a nu-i contamina. De asemenea, nu trebuie ignorate nici remediile naturiste. Sunt recomandate tratamentele prescrise de medicul homeopat. Plus, o alimentație bogată în beta-caroten, vitamina C și zinc, iaurt, echinaceea, usturoi, o igienă strictă, consumul a doi litri de lichide pe zi, sunt doar câteva din remediile la îndemâna oricui, care ajută la prevenirea sau ameliorarea simptomelor de răceală”, recomandă specialiștii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?