Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: 15 gimnaste focşănene, remarcate la proiectul „Mica gimnastă“


   Clubul Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani a inițiat un proiect destinat micilor sportive, de 7 și 8 ani, care se pot familiariza pe viitor cu competițiile naționale. O primă etapă a proiectului „Mica gimnastă” a avut loc în sala de gimnastică a CSÅž Focșani, unde, au răspuns prezent cluburile CSM Onești și CSÅž Buzău, aceasta fiind și prima fază interjudețeană. „Într-o lume în care mișcarea pierde teren în favorizarea tehnologiei, ne-am propus inițierea unui proiect care se adresează sportivelor cu vârsta cuprinsă 7-8 ani, sportive cu care dorim să plecăm la drum în promovarea și practicarea gimnasticii de performanță. Scopul este stabilirea relațiilor de prietenie, realizarea unui schimb de experiență benefic sportivelor și cadrelor didactice, organizarea unor activității comune, spirit de echipă, de competiție și fair- play”, a precizat Florin Roșioru, directorul Clubului Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani. 
   A fost o bună ocazie pentru gimnaste pentru a se obisnui cu atmosfera de concurs, pentru a învăța cum să se alinieze în fața arbitrelor, cum să își stăpânească emoțiile, cum să zâmbească la final, cu diplomele în mână și medaliile la gât. Micuțele gimnaste au fost recompensate cu diplome, medalii și mici surprize. 15 gimnaste vrâncene au impresionat prin grație și, au primit aplauze pentru evoluțiile lor. Acestea sunt: Alina Crăciun, Andreea Popescu, Gabriela Istrate, Cristina Puiu, Raluca Lozneanu, Jaime Baldovin, Lidia Dragomie Lațu, Georgiana Hanu, Rut Damian, Alina Sava, Cristina Medeleanu, Iulia Trestianu, Ana Maria Bărbosu, Delia Tuvene și Roxana Burlacu. 
   Gimnastele de la CSÅž de Gimnastică Focșani sunt antrenate de Cezar Stoica, Daniela Trandafir, Carmen Smeu, Dănuț Vulcan, Doina Vulcan, Nicoleta Răducan și Florin Roșioru. CSÅž de Gimnastică Focșani s-a înființat în 1979 și a avut încă din primii ani gimnaste extraordinare. Åžtefania Marin, Corina Manu, Irina Gheorghiu, Mariana Tudor – au fost primele sportive de valoare care au punctat pentru clubul focșănean. 
   A fost dificil pentru că fetele se antrenau pe aparate vechi, improvizate, fără căldură, cu mari economii la curentul electric. Asta nu a împiedicat însă ca să se nască noi gimnaste de valoare: Gina Gogean, Diana Bostan, Mirela Å¢ugurlan. Punctul culminant a fost între 1992-1997, ani ce au adus clubului cele mai înalte distincții: Gina Gogean – la Jocurile Olimpice din 1992, la Barcelona, alte distincții la Campionatele Mondiale și Europene în anii ce au urmat, iar la Jocurile Olimpice din 1996, în echipă au intrat două focșănence: Gina și Mirela. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?