Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Şofer prins beat la volan, două zile la rând


   Procurorii vrânceni au trimis în judecată mai mulți șoferi care au băut peste măsură, după care au urcat la volan. Unii dintre ei nu aveau nici dreptul de a conduce, căci permisele le erau suspendate.
    Un focșănean a reușit performața de a fi depistat în trafic prin Focșani, două zile consecutiv, având în sânge alcoolemii considerabile. Este vorba de Vergil B. V., care de ziua sa de naștere a vrut să o facă lată. Omul a consumat băuturi alcoolice, a urcat la volan și a plecat la drum. În momentul în care a fost depistat, la data de 8 iunie, avea în sânge o alcoolemie de 2 grame la mie alcool pur în sânge. Odată cu acest eveniment i-a fost suspendat și permisul. Conducătorul auto nu a ținut cont de acest aspect, astfel că a doua zi a condus din nou, având în sânge o alcoolemie și mai mare, respectiv de 3,10 grame la mie alcool pur în sânge. Șoferul a fost găsit de organele de poliție căzut pe iarba din fața unui bloc, de pe o stradă din Focșani. Cu câteva minute înainte, acesta avariase cu mașina sa un alt autoturism. Proprietarul celeilalte mașini le-a povestit polițiștilor că omul era așa de beat, încât atunci când a coborât din mașină abia vorbea și nu se putea ține pe picioare, probabil din această cauză a și căzut pe iarbă.
   La audieri, omul a dat vina pe problemele de familie pe care le are. Acesta a recunoscut că în data de 8 iunie a consumat trei beri în timp ce era într-o stație de alimentare cu carburant, iar apoi a condus circa 100 de metri până acasă. A doua zi, încă de dimineață, a consumat niște coniac și alte două beri, apoi a plecat la cumpărături. A dorit să efectueze o manevră de întoarcere, dar a lovit celălalt autoturism, care staționa. În momentul în care a ieșit din mașină pentru discuta cu proprietarul, cineva i-ar fi spus că o persoană vrea să îi fure laptopul din autoturism. Alergând, a declarat el, a căzut pe spațiul verde, acolo unde a fost găsit de polițiști. Vergil a recunoscut faptele și l-a despăgubit pe cel căruia i-a lovit mașina. 
   Eugen L. îl poate concura pe Vergil, din moment ce a fost și el descoperit la volan beat. El avea în sânge o alcoolemie de 2,40 grame la mie. Focșăneanul Eugen L. este acuzat de procurori că la data de 8 septembrie a produs un eveniment rutier la Golești, după ce nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism. Trei persoane au fost rănite ușor. În fața procurorilor, omul a recunoscut comiterea faptei.
  Procurorii l-au trimis în judecată și pe Dorel V., din Tulnici, acuzat că la data de 3 iunie a produs un accident de circulație pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula pe un drum cu prioritate. După ce polițiștii au făcut cercetările la fața locului, au descoperit că șoferul avea o alcoolemie de 1,25 grame la mie alcool pur în sânge. Șoferul a recunoscut că înainte cu câteva ore a consumat două beri și două pahare cu vin.
   Marin B., din localitatea Codlea, județul Brașov, se află și el în aceeași situație. Potrivit rechizitoriului întocmit pe numele său, la data de 11 iulie a fost depistat în trafic pe ruta Bîrsești-Ojdula, deși cu o zi înainte îi fusese suspendat dreptul de a conduce, după ce a fost amendat pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice.
   Cele patru dosare sunt înregistrate pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?