Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: VINEREA NEAGRĂ Fosta secretară a Colegiului „Ion Mincu“ a murit după ce a fost călcată pe cap de un autocamion


   Vineri a fost o zi neagră. Două persoane au murit după ce au fost implicate în accidente rutiere, iar o a treia s-a ales cu un picior rupt. O femeie de 60 de ani, care a fost secretara Colegiului „Ion Mincu”, a fost călcată pe cap de un autocamion. În fața Mausoleului Mărășești, un bărbat din Bacău a fost accidentat mortal de un Renault, iar la Vidra un bărbat a fost acroșat de un VW Golf.

    Fosta secretară a Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Focșani a murit vineri, după ce a fost implicată într-un accident rutier pe strada Măgura din municipiu. Sanda Brînzilă, de 60 de ani, a fost acroșată de roțile unui autocamion, care ieșea din curtea unei societății de materiale de contrucții, respectiv Metale Internațional. Capul victimei a fost strivit în totalitate. Șoferul autocamionului, Adrian P., și martorii ne-au spus că nu știu de unde a apărut femeia, pentru că nimeni nu a văzut-o înainte de a fi accidentată mortal. 
    Autocamionul care a produs accidentul a ieșit din curtea societății după ce un șofer a oprit și l-a lăsat să treacă. După ce a efectuat virajul la stânga, șoferul autocamionului a observat că mai multe persoane aflate pe stradă îi fac semne disperate. A oprit, moment în care a văzut-o pe femeie moartă. Nu-și explică de unde a apărut aceasta și nici cum a ajuns sub roțile mașinii condusă de el. „Eu am ieșit din curte după ce un șofer mi-a făcut semn să ies. Vă dați seama că nu aveam viteză. Am făcut virajul și după aceea am văzut că niște persoane îmi făceau semn. Am oprit și am văzut ce s-a întâmplat. Eu nu am văzut nicio persoană și nu înțeleg de unde a venit și a intrat direct în mașină”, a spus șoferul camionului, vizibil afectat de cele întâmplate.
   La rândul său, șoferul care l-a lăsat să treacă a spus că nu a văzut-o nici el pe femeie, nicio secundă. A văzut-o doar în momentul în care a fost acroșată cu roțile din spate. „O fi venit în fugă, s-o fi aruncat, nu pot să-mi dau seama”, a spus conducătorul auto.
    Oamenii s-au strâns imediat la fața locului și au aprins o lumânare pentru femeie, care a fost călcată pe cap. Polițiștii ajunși la fața locului au făcut toate verificările necesare pentru a stabili cum s-a produs accidentul și cine se face vinovat. Ei au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Bărbatul aflat la volanul autocamionului a fost testat cu aparatul alcooltest și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Lui i-au fost recoltate și probe de sânge.
    Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani spun că în momentul în care a fost acroșată de autocamion, Sanda Brînzilă, în vârstă de 60 de ani, din Focșani, se afla pe partea carosabilă. De menționat că în zona respectivă era și trotuar, iar la câteva zeci de metri depărtare este și o trecere de pietoni, pe care ar fi putut să o folosească dacă ar fi vrut să traverseze strada. „Accidentul s-a produs la ora 13.45, pe strada Măgura. Din primele cercetări a rezultat că autocamionul a ieșit din curtea SC Metale Internațional, a efectuat virajul la stânga și a pătruns pe strada Măgura, moment în care a surprins și accidentat mortal o femeie, în vârstă de 60 de ani. Din primele verificări rezultă că în momentul în care a fost acroșată, victima se afla pe partea carosabilă, care este amenajată și cu trotuar pietonal. Conducătorul auto a fost testat alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a precizat subcomisarul Mădălin Ciolan, din cadrul Biroului Rutier Focșani. Oamenii legii ne-au spus că autocamionul aparține societății din curtea căreia ieșea.
   
Accident mortal în apropierea Mausoleului Mărășești

   Vineri seara, un bărbat de 60 de ani, din Onești, județul Bacău, a murit în apropierea Mausoleului Mărășești, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Gheorghe C. se îndrepta spre casă, după o săptămâna de muncă pe raza județului Brăila. El a coborât din microbuzul care îl ducea acasă, împreună cu mai mulți muncitori, în zona unei stații PECO, și s-a angagajat în traversarea drumului european prin loc nepermis, după cum ne-au spus polițiștii. A fost lovit de un autoturism Renault, condus de Mircea A., din Adjud.
   „Din primele verificări a rezultat că bărbatul decedat a coborât dintr-un microbuz și s-a angajat în traversarea drumului european prin loc nepermis, fiind acroșat și accidentat mortal de un autoturism marca Renualt condus de un șofer din Adjud. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a accidentului”, a afirmat inspectorul principal Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Rutier. 
    După cercetarea la față locului, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții. 

Bărbat acroșat de o mașină, la Vidra

   Un alt accident grav s-a produs, vineri seara, pe DN 2D în comuna Vidra. Un pieton, care se deplasa pe partea carosabilă, a fost accidentat de un autoturism VW Golf, condus de o femeie de 31 de ani din Focșani, Ramona B.. Atât șoferița cât și victima nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice. „Din primele cercetări a rezultat că o femeie de 31 de ani, care se afla la volanul unui autoturism VW Golf, în timp ce se deplasa pe direcția Valea Sării-Focșani, a acroșat un pieton care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeași direcție de mers. În urma accidentului a rezultat rănitea pietonului, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Focșani pentru investigații. A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului și a vinovăției celor implicați”, a spus comisarul Cătălin Candea, de la Serviciul Rutier Vrancea. La o primă evaluare, victima are fractură la un picior.

   Atenție!!! Galeria FOTO cuprinde imagini cu un puternic impact emoțional!

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?