Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Pedeapsă dublată în dosarul crimei de pe strada Caragiale


   Magistrații Curții de Apel Galați au dublat pedeapsa în cazul crimei de pe strada Ion Luca Caragiale din Focșani, comisă în data de 18 noiembrie 2012, când un bărbat și-a ucis prietena de pahar. Silviu Ciupercă a fost condamnat de magistrații gălățeni la 16 ani de detenție, în timp instanța de fond aplicase o pedeapsă de numai opt ani. La fond, omul a ales să recunoască fapta, așa că a beneficiat de o reducere a pedepsei. 
   La Galați, nu doar cuantumul pedepsei a fost majorat, ci și cel al daunelor. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, inculpatul Ciupercă Silviu și partea civilă Bodea Virgil Emil. Desființează în parte sentința penală (…) a Tribunalului Vrancea și în rejudecare: Majorează de la 8 ani închisoare la 16 ani închisoare pedeapsa principală (…) Înlătură din sentința penală apelată dispoziția prin care a fost obligat inculpatul către partea civilă Bodea Virgil Emil la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de daune materiale. Majorează de la 7.000 lei la 10.000 lei cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligat inculpatul Ciupercă Silviu către partea civilă Bodea Virgil Emil”, se arată în decizia care poate fi atacă cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. 
   Silviu Ciupercă este acuzat de omor, după ce în data de 18 noiembrie 2012 a ucis o focșăneancă cu o lovitură de secure, aplicată drept în cap. În noaptea aceea, bărbatul a dormit cu cadavrul femeii în casă. A decis să anunțe organele de poliție abia în dimineața zilei următoare, în jurul orelor 9.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?