Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Staţii de autobuz ca în filmele SF


   Viitoarele stații de autobuz din Focsani vor părea ca fiind desprinse din filmele SF, dacă este să ne luăm după propunerea firmei care se va ocupa de modernizarea lor. Potrivit unor surse, în fiecare stație de autobuz vor exista monitoare video, aer condiționat și sisteme de comunicație ultraperformante cu touchscreen. Stațiile vor fi realizate din inox și sticlă. Cetățenii vor ști în câte minute apare autobuzul, ce trasee sunt în Focșani și ce stații de legătură, dar și orarul ori frecvența circulației mijloacelor de transport.
   Toate aceste investiții vor fi făcute în cadrul proiectului Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) în zona de Sud a municipiului Focșani, prin care vor fi reabilitate spațiile urbane, străzile, trotuarele, aleile. De asemenea, vor fi refăcute spațiile verzi și vor fi modernizate 22 de stații de autobuz, iar alte trei vor fi amenajate.  
   PIDU cuprinde trei proiecte: „Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune sud-est”, „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune sud-est” și „Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității”. Acestea vizează modernizarea și reabilitarea infrastructurii stradale din cartierul Sud, Laminorul și Mândrești. 
   PIDU este cofinanțat de UE, în cadrul Programului Operațional Regional, având o valoare totală de aproape 60 milioane de lei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?