Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

UNICEF derulează proiectul „Hai la şcoală” la Şcoala „Mihail Armencea“


   Campania socială ,,Hai la Åžcoală”, susținută de UNICEF, continuă la Åžcoala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud și în anul școlar 2013 – 2014, pentru al treilea an consecutiv. Acest proiect, care presupune atragerea copiilor spre educație, s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru unitatea de învățământ adjudeană. Astfel, în anul școlar 2011-2012, Åžcoala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud a primit diplomă pentru rezultate deosebite obținute în cadrul acestei campanii. Diploma i-a fost înmânată directoarei unității de învățământ, Reta Strat, chiar de ambasadoarea UNICEF în România, Sandie Blanche. 
   Proiectul continuă așadar și în acest an școlar prin consolidarea activităților realizate la nivelul școlii, familiei și comunității. Înainte de demararea efectivă a activităților, vor fi organizate întâlniri, la care vor participa reprezentanți ai celor 76 de școli selectate în proiect. 
   În cadrul aceleiași campanii, Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” va organiza o ședință de diseminare în rândul elevilor de clasele V-VIII  ai Åžcolii „Mihail Armencea” din Adjud, ocazie cu care va fi prezentat filmul documentar „Ce vrei să te faci când vei fi mare ?”. Åžedința va avea loc chiar mâine. 
   La mijlocul anului 2010, UNICEF a lansat, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Institutul de Åžtiințe ale Educației, campania „Viitorul copiilor începe la școală”, numită ulterior campania pentru participarea școlară „Hai la școală!”, cu scopul de a readuce copiii la școală și de a-i ajuta să termine învățământul obligatoriu. Principalii parteneri ai UNICEF sunt Institutul de Åžtiințe ale Educației, inspectoratele școlare județene, ONG-urile Holt, CRIPS, Centrul Educația 2000+ și Agenția „Împreună” și Alianța Civică a Romilor. Proiectul intervine în comunitățile cu rate crescute ale abandonului și absenteismului școlar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?