Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Concursuri şi activităţi inedite de „Zilele Colegiului Economic“


   Firma de exercițiu GOLDEN WINE MK SA de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani a reușit să impresioneze și de această dată, obținând cele mai multe premii în cadrul competiției regionale a firmelor de exercițiu, eveniment desfășurat cu prilejul zilelor unității de învățământ. 
   Astfel, GOLDEN WINE MK SA a obținut premiul I la secțiunea prezentare profesională, premiul II la secțiunea cel mai bun spot publicitar, tot premiul II la secțiunea cel mai bun negociator în limba engleză, premiul I la secțiunea cel mai bun stand și tot premiul I la secțiunile cele mai bune materiale promoționale și cel mai bun catalog. La secțiunea cel mai bun vânzător, premiul II a fost acordat, de asemenea, firmei de exercițiu GOLDEN WINE MK SA de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, care a mai primit și o mențiune la secțiunea cel mai bun site. Premiu III a fost obținut de această firmă la secțiunea cea mai bună prezentare power point, iar la secțiunea premii speciale GOLDEN WINE MK SA a luat premiul special pentru cel mai profesionist stand. Firma de exercițiu GOLDEN WINE MK SA de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani este coordonată de profesoarele Sonica Dărmănescu și Mariana Badeon. 
   De asemenea, firma de exercițiu FE MK TRAVEL SRL, tot de la Colegiul Economic din Focșani, coordonată de profesorii Maria Hustiu și Dorin Stanciu, a reușit să obțină, la rându-i, mai multe premii în cadrul concursului firmelor de exercițiu. Astfel, a obținut mențiuni la secțiunile prezentare profesională și cel mai bun spot publicitar, premiul II la secțiunea cel mai bun stand și la secțiunea cele mai bune materiale promoționale și tot premiul II la secțiunea cel mai bun catalog. 
   Potrivit coordonatoarei Centrului de Resurse Regiunea Sud – Est, profesoara Sonica Dărmănescu, activitatea s-a dovedit a fi un adevărat succes, iar ideile puse în practică de elevi au fost reușite, fiind îmbunătățite după fiecare participare la astfel de evenimente. „Cu acest prilej al zilei colegiului, am organizat și lansarea firmelor de exercițiu pe piață. Este o activitate ce evidențiază spiritul antreprenorial al elevilor noștri, dar care conduce și la dezvoltarea unor competențe, spiritul de creativitate, de comunicare în limba engleză. Au participat firme de exercițiu din județele Galați, Brăila, Vrancea. În cadrul acestei întâlniri, noi am dezbătut aspecte legate de firma de exercițiu, precum înființarea și înregistrarea firmelor la ROC, cea care este coordonatoarea firmelor de exercițiu, despre competiție marfă de calitate, despre business plan, despre organizarea târgurilor locale, județene, regionale, dar și despre o nouă competiție lansată pentru anul școlar 2013-2014”, a spus profesoara Sonica Dărmănescu, coordonatoarea activităților.  
Teatru, matematică și activități de limbă engleză
 
   Pe lângă activitatea firmelor de exercițiu, elevii și profesorii Colegiului Economic au încercat să evidențieze personalitatea patronului lor spiritual, Mihail Kogălniceanu, prin organizarea unor activități interesante. Astfel, orele clasice de matematică s-au transformat în activități de descoperire a științei cifrelor prin joc și imaginație, fiind realizate și multe activități cu specific literar, de îmbunătățire a cunoștințelor de limbă engleză și concursuri. 
   Una dintre activitățile apreciate a fost cea coordonată de profesoara de Limbă Română Maria Lupu. Împreună cu elevii săi, aceasta a pus în scenă o adaptare după basmul „Harap Alb” al lui Ion Creangă, activitatea fiind distractivă și apreciată de elevii care au asistat la prestația colegilor lor.
   Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani este o unitate de învățământ liceal, înființată în 1966, fiind unică în județ prin oferta de școlarizare în domeniul serviciiilor. Inițiatorul unei astfel de forme de învățământ în România a fost nimeni altul decât istoricul și politicianul Mihail Kogălniceanu. 
Lista firmelor de exercițiu câștigãtoare poate fi consultată AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?