Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

A murit profesoara de chimie Adela Stan

Învățământul vrâncean a mai pierdut un om, pe profesoara de chimie Adela Stan. Tristul anunț a fost făcut de familia îndurerată: „Cu tristețe în suflet, familia anunță că Adela a trecut în neființă luni dimineață. Adela Stan, soție, mamă, bunică, soacră, profesor de chimie la Școala nr. 2, Focșani. Înmormântarea va avea loc joi, 19 mai 2022, ora 11:00, la biserica din Mirceștii Noi, județul Vrancea. De marți, 17 mai, ora 15:00, va fi depusă la capela bisericii Mirceștii Noi. Dumnezeu să o odihnească în pace‟.  Apreciată și respectată atât de colegii de catedră, cât și de elevi, prof. Adela Stan și-a început activitatea didactică în satul Mirceștii Noi, iar din 1990 și până la pensionare, a predat la Școala Gimnazială „Ion Basgan‟ din Focșani.

Doamna Adela Stan a absolvit studiile Facultății de Chimie din cadrul Universității din Galați, orașul său de domiciliu. S-a îndrăgostit de un coleg de facultate și l-a urmat în județul Vrancea, căsătorindu-se și întemeindu-și o familie. Mamă a 4 copii, 3 băieți și 1 fată, doamna profesoară a îmbinat mereu rolul de soție atentă, mamă responsabilă și profesor implicat. Și-a început cariera didactică în satul Mirceștii Noi, iar din 1990 și până în anul pensionării, a funcționat la Școala Gimnazială «Ion Basgan» din Focșani.

Un cadru didactic ambițios, o persoană muncitoare și pricepută, doamna profesoară Adela Stan a împărtășit  elevilor Basganioni din tainele Chimiei reușind să se facă plăcută și îndrăgită, deși obiectul este dificil. Păstrăm veșnic amintirea doamnei profesoare prin activitatea publicistică din școala noastră, în calitate de coordonator al revistei «Științele naturii». Dumnezeu să-i așeze sufletul în Lumină!‟, este mesajul transmis de prof. Alina Dima, directorul Școlii „Ion Basgan‟ Focșani.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei și celor care au cunoscut-o pe prof. Adela Stan! Dumnezeu să-i vegheze somnul în pace!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?