Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Rompan: Producţia fiscalizată a crescut cu peste 10% la făină şi cu 15% la pâine după reducerea TVA


   Producția fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% și la pâine cu 15% după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie, a declarat Aurel Popescu, președintele patronatului Rompan. Totodată, pâinea s-a ieftinit cu mai mult de 12%. „Prețurile au scăzut cu peste 12%, că producția fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% și la pâine cu 15%, iar la specialitățile de panificație creșterea este mai mare, ceea ce e un lucru bun pentru populație”, a spus Popescu.
   La mijlocul lunii septembrie, premierul Victor Ponta spunea că efectul scăderii TVA la pâine va fi analizat de Guvern după 6-9 luni de la introducerea măsurii. „Faptul că marii retaileri au aplicat scăderea, marii producători de asemenea, și că există o scădere este un lucru bun. După 6-9 luni o să facem o analiză și eu personal susțin că trebuie să fie un proiect de succes pe care putem să îl extindem și la alte produse alimentare”, a spus Ponta. Premierul a adăugat că, dacă profitul producătorilor este mai mare prin reducerea TVA, și încasările din impozitul aplicat pe profit vor fi mai mari.
   Ordonanța de urgență care prevede reducerea la 9 la sută a cotei de TVA pentru livrarea de pâine, grâu și făină a trecut de Senat, la începutul lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?