Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bărbatul care a amenințat polițiștii, condamnat la închisoare cu executare


   Un bărbat din Sihlea, acuzat că i-a amenințat cu furca la polițiști, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Focșani. Marius B. a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu executare. „Condamnă pe inculpatul B. Marius, (…) aplică inculpatului pedeapsa de 9 luni închisoare. (…)După rămânerea definitiva a prezentei hotărâri, se va emite mandatul de executare a pedepsei, pentru pedeapsa aplicată, de 9 luni închisoare”, se arată în sentința pronunțată ieri de magistrații Judecătoriei Focșani. Cei doi polițiști care au fost amenințați cu furca de bărbatul condamnat, nu au avut pretenții civile de la acesta. Sentința nu este definitivă și poate fi atacă cu recurs.
   Fapta pentru care Marius a fost trimis în judecată datează din luna august, când oamenii legii încercau să îl împiedice să incendieze locuința părinților săi. În rechizitoriu s-a consemnat că la data de 9 august, inculpatul și încă o persoană încercau să renoveze o cameră din casa aparținând părinților săi. În timpul lucrărilor, bărbatul a servit mai multe căni cu bere, iar pe fondul unui conflict anterior avut cu părinții, s-a luat la ceartă cu aceștia. Apoi a început să își amenințe mama cu acte de violență și cu incendierea locuinței. A luat apoi o furcă din gospodărie și a distrus tavanul camerei la care lucrase anterior.
   La fața locului s-a deplasat o polițistă, dar bărbatul a înjurat-o și pe aceasta. Agentul și-a chemat în ajutor un coleg, cu care a intrat în gospodărie, fiind însoțiți de mama învinuitului. La vederea celor doi agenți, Marius a mers în curte, a luat o furcă și a îndreptat-o spre oamenii legii. Polițiștii l-au somat să lase furca și să înceteze scandalul, dar omul a devenit și mai agresiv și a îndreptat din nou unealta ascuțită către agenții de poliție. A fost nevoie ca unul dintre polițiști să scoată pistolul și să tragă un foc în plan vertical. Dar nici așa învinuitul nu s-a potolit, ci a continuat să amenințe cu furca polițiștii. A fost somat din nou, fiind tras un al doilea foc în plan vertical, iar ultimul foc a fost tras înspre picioarele învinuitului. Într-un final, agenții au reușit să îl imobilizeze pe Marius B. și să îl ducă la Secția de Poliție. Anchetatorii au decis atunci să ia față de Marius măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor. 
   În fața procurorilor, bărbatul a declarat că își amintește parțial ceea ce s-a întâmplat, la momentul respectiv fiind sub influența băuturilor alcoolice. Marius a mai fost condamnat anterior pentru comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?