Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

A fost aprobat Registrul Agricol în format electronic pentru Zona de Centru


   Încă un proiect al administrației județene a fost aprobat și va primi finanțare europeană. Consiliul Județean Vrancea a obținut finanțare nerambursabilă pentru achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementare a soluțiilor software, pentru zona de centru. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013 și se derulează prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informatică. Consiliul Județean mai are depuse alte două proiecte de acest tip pentru zonele de nord vest și sud.
    În scrisoarea de aprobare a cererii de finanțare pentru proiectul „Implementarea de soluții informatice integrate-registru agricol- la nivelul județului Vrancea, zona Centru” se arată că proiectul a fost aprobat și va fi finanțat cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regională. „Vă înștiințăm că aplicația dumneavoastră cu nr. SMIS 48377 a fost selectată și aprobată, iar proiectul dumneavoastră poate fi co-finanțat cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regională, finanțarea nerambursabilă fiind de 6.595.777,5 lei”, se arată în adresa înaintată de Ministerul pentru Societatea Informațională către Consiliul Județean Vrancea.
    Localitățile care fac parte din zona de centru și care vor beneficia de registru agricol în format electronic sunt: Garoafa, Gura Caliței, Reghiu, Jariștea, Cîrligele, Poiana Cristei, Tîmboiești, Bolotești, Vîrteșcoiu, Suraia, Odobești, Broșteni, Mera, Vînători, Dumitrești.
    Consiliul Județean mai are depuse alte două proiecte de acest tip pentru zonele de nord vest și sud. Localitățile care fac parte din zona de nord vest sunt: Bîrsești, Negrilești, Tulnici, Vrîncioaia, Cîmpuri, Soveja, Vizantea -Livezi, Nistorești, Păulești, Nereju, Spulber, Paltin, Năruja, Valea Sării și Vidra.
Din  zona de sud fac parte localitățile: Golești, Cotești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Obrejița, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Tătăranu, Vulturu, Nănești și Măicănești.
    Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 20 de milioane de lei. 
    Grupurile țintă ale proiectelor sunt: cetățenii din aria de implementare a proiectului, care vor beneficia de serviciile online oferite de primării în urma dezvoltării proiectului, mediul de afaceri, mediul academic, primăriile, consiliile locale. De asemenea, în acest proiect mai sunt prinse instituții publice implicate în furnizarea serviciilor oferite de primării, în special serviciile de registru agricol, respectiv APIA și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?