Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Pompierii vrânceni au primit o autospecială de descarcerări grele


   Una dintre cele șapte autospeciale pe care ISU Vrancea trebuie să le primească până la finele acestui an, a ajuns în curtea instituției. Este vorba de autospeciala de descarcerări grele. Deocamdată, pompierii vrânceni nu o folosesc deoarece trebuie făcută recepția, în cadrul căreia se va verifica dacă mașina are toate accesoriile prevăzute în contract, care trebuie să fie și funcționale.
    Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță, a confirmat că instituția a primit autospeciala de descarcerări grele. Ea a precizat că au fost demarate procedurile legale pentru ca autospeciala să poată intra în dotarea ISU Vrancea. „Autospeciala a ajuns la noi și urmează demararea procedurilor legale în vederea intrării în folosința ISU Vrancea”, a explicat locotenent Duță.
    Autospeciala are tracțiune 4X4 și este destinată intervențiilor pentru descarcerare și salvare în cazul producerii unor accidente grave cu victime multiple, cum ar fi: accidente feroviare, accidente unde sunt implicate mijloace de transport în comun, prăbușiri de clădiri sau în orice alte situații de urgență unde este necesară intervenția simultană a mai multor echipaje.
   Noul vehicul este prevăzut cu echipamente performante electrice, hidraulice și pneumatice. Autospeciala este dotată cu accesorii de descarcerare performante, cu dispozitive pentru iluminat și comunicații, echipament de protecție a personalului și de acordare a primului ajutor calificat. Aceasta a fost achiziționată prin proiectul european „Achiziționarea de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență, acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”,  finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
    Până la finele acestui an, pompierii vrânceni ar trebui să mai primească încă 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, trei dintre ele fiind de capacitate medie, iar trei de capacitate mare. Asta după ce, la începutul acestui an, ei au primit trei ambulanțe SMURD, două de tip B și una de tip C, adică de terapie-intensivă, care, din păcate, nu este folosită nici acum din cauza lipsei de medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?