Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Lansare de carte la Tîmboieşti şi Sihlea


   Volumele „Ultima dragoste a lui Don Petro” și „Penumbra trandafirului” au fost lansate în comunele Tîmboiești și Sihlea. La cele două lansări au participat cadre didactice, elevi, autorii, respectiv Ana Maria Bentea și Constantin Marafet, dar și reprezentanți ai Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea, în frunte cu președintele Emil Tudor. Sihlea și Tîmboiești fac parte dintr-un program de promovare a cărtii în școli, intitulat „Comuna ta citește două cărți”.
   „Ultima dragoste a lui Don Petro” este un roman de dragoste care dezvăluie fapte reale, emoționante, o poveste de dragoste contemporană născută pe Facebook. „Cartea s-a născut dintr-o poveste reală pe Facebook. Cartea este într-o proporție foarte mare adevărată. Recomand tuturor care încă mai cred în dragoste, care mai pot declara celor de lângă ei sentimente reale, să o citească. Așa cum a spus primul meu cititor, un bun prieten de-al meu, după o noapte de carte citită, mi-am schimbat mentalitatea către lume”, a spus autoarea Ana Maria Bentea.
   Poeziile din „Penumbra trandafirului” sunt un elogiu adus iubirii. „Sunt extrem de bucuros că iată la Tîmboiești și la Sihlea de alfel, cadrele didactice și elevii au fost în număr mare și receptivi la carte, ceea ce nu credeam că se va întâmpla. Este un lucru îmbucurător și le recomad tutuor cele două cărți scrise cu multă pasiune”, a spus autorul Constantin Marafet.
   „Este o onoare să fiu alături de colegii noștri de la Sihlea, la un moment de așa însemnătate. Cele două cărți sunt de valoare pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, drept pentru care le recomand. Se vede că la Sihlea există multă preocupare pentru carte, pentru cultură, pentru tot ce este de folos elevului, iar pentru acest lucru admirația mea este îndreptată către directorul școlii, profesoara Lăcrămioara Vespan”, a spus Emil Tudor, președintele SLI Vrancea .
   La rândul său, directoarea Lăcrămioara Vespan a ținut să precizeze că organizarea unor evenimente de acest gen este o tradiție la Åžcoala Sihlea, iar pe viitor își dorește să fie din ce în ce mai multe.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?