Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Dosarul Obștii Tulnici, amânat pentru 6 decembrie


   Dosarul Obștii Tulnici privind fraudarea fondurilor europene a fost amânat pentru luna decembrie. Ieri a avut loc primul termen de judecată, la Tribunalul Brăila. La cererea mai multor inculpați pentru a-și angaja apărători, instanța de judecată a amânat cauza pentru data de 6 decembrie. Ieri, numai unul dintre inculpați a fost prezent în sala de judecată însoțit de apărător.
   Inițial, dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a ajuns pe rolul Tribunalului Vrancea. Ulterior, acesta a fost strămutat la Tribunalul Brăila. Pe lista inculpaților se regăsesc Alin Olteanu, actualul șef al Obștii Tulnici, Vasilică Strătănoiu, Nițică Nelu, Costel Nicoară, Aurel Boțu, Vasile Bulimej, Valerică Grobnicu, Vasile Danțiș, Valentin Boțu, Corneliu Negru, Vasilică Stanciu, Lucica Păun, Cristinel Laurențiu Gherman, Florin Bîznă, Nicu Florin Olteanu, Daniel Danțiș, Silică Baraghin, Liviu Iulian Manolache și Gheorghiță Vasile.
   Procurorii acuză, prin rechizitoriu, fosta și actuala conducere a Obștii, membri ai Consiliului de Administrație și mai mulți patroni de firme care au încheiat contracte de prestări servicii în anul 2011 cu Obștea de Moșneni Tulnici. Ei vor răspunde în fața judecătorilor pentru ilegalități în privința fondurilor europene contractate de Obște prin intermediul APIA, care s-a constituit parte civilă cu suma de 2.657.662 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?