Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Lucrările la Podul peste râul Coza vor fi gata până la 15 noiembrie


   Autoritățile locale din Tulnici continuă lucrările de construire a unui pod peste râul Coza, dar și lucrările de regularizare a râurilor Putna și Coza în zona podului. De asemenea, la nivelul comunei Tulnici se află în curs de realizare un program de asfaltare a drumurilor locale pe o lungime de 4 kilometri. Toate aceste investiții sunt realizate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan.
    Primarul comunei Tulnici, Valentin Bîznă, a declarat că valoarea lucrărilor mai sus menționate este de peste 56 miliarde de lei vechi. „Mâine (azi-n.r.) se va turna stratul de beton de la calea de rulare a podului, iar în acest moment putem spune că lucrările sunt realizate în proporție de 80 la sută. De asemenea, au fost executate cea mai mare parte a lucrărilor de regularizare a râurilor Putna și Coza în zona podului, lucrări care au constat în construcția de gabioane, consolidări de maluri, devieri de curs de apă. În ceea ce privește asfaltarea străzilor locale, deja au fost asfaltați 2 kilometri, iar săptămâna viitoare vor fi reluate lucrările de asfaltare pentru diferența de 2 kilometri. În total, investițiile amintite au o valoare de peste 56 miliarde de lei și au fost posibile numai cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, căruia îi mulțumim încă o dată pentru tot ce a făcut pentru comunitatea noastră”, a precizat primarul Valentin Bîznă. Acesta a precizat că lucrările mai sus menționate vor fi finalizate până pe data de 15 noiembrie. 
    Valentin Bîznă a amintit că în acest moment se execută lucrări de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă a tuturor gospodăriilor din această comună. „Am reușit să finalizăm prima etapă a lucrările de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă, iar în prezent se lucrează la etapa a doua a proiectului, etapă pentru care avem alocați 10 miliarde de lei vechi”, a afirmat primarul Valentin Bîznă.
    Lucrările de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă au demarat în 2012. Valoarea totală a investiției este de peste un 1,1 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Vrancea și Consiliul Local Tulnici. Lucrările constau în captarea unor izvoare situate în zona Recea din Fundul Cozi, construirea unor rezervoare de mare capacitate, realizarea a 16 kilometri de rețea de aducțiune, realizarea a 15 kilometri de rețea de distribuție și construirea unei stații de dedurizare și clorinare a apei potabile. Primarul Valentin Bîznă a declarat că finalizarea acestui proiect reprezintă „cea mai mare realizare a comunității din ultimii 22 de ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?