Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Transportatori și tăietori de lemne, amendați de polițiștii vrânceni


Polițiștii vrânceni au aplicat amenzi și au întocmit dosare penale celor care au teansportat sau tăiat ilegal lemne. Timp de o săptămână, oamenii legii au efectuat controale atât în trafic cât și la societăți care comercializau material lemnos. În localități precum Vârteșcoiu, Èšifești, Străoane, Spulber, Păulești, Mera sau Slobozia Bradului au fost depistați șoferi care transportau lemn fără a avea documente de proveniență. De asemenea, au fost depistate persoane care tăiau ilegal lemne din diferite specii, cum ar fi fag, tei, molid, frasin, salcâm ori cireș: 
„-La data de 6 martie a.c., ora 18:45, pe DJ 205B – comuna Vârteșcoiu, a fost depistată o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Broșteni, care transporta cantitatea de 6,00 mc. lemn de foc din specia tei, fără documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos și a mijlocului de transport.
-La data de 6 martie a.c., ora 08:30, pe DJ 205E – comuna Èšifești, a fost depistat un bărbat din comuna Nereju, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,80 mc. cherestea tivită din specia molid, fără documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 4,80 mc. material lemnos și a mijlocului de transport.
-La data de 6 martie a.c., ora 15:10, pe DN 2L – comuna Străoane, a fost depistat un bărbat din localitate, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos (lemn de foc) fără documente legale de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos.
-La data de 7 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Spulber s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept arbori din specia fag, din suprafața de pădure proprietate aparținând altei persoane. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 7 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Păulești, sat Păulești, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept arbori din suprafața de pădure pe care o deține. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 8 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Mera, sat Vulcăneasca, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept și sustras arbori din suprafețele a trei proprietari de pădure. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 8 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Slobozia Bradului s-a constatat faptul că un bărbat din localitate ar fi tăiat fără drept și sustras arbori din speciile frasin, salcâm și cireș. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 8 martie a.c., ora 19:20, pe DJ 205D – localitatea Nereju, a fost depistat un autocamion condus de un bărbat din localitate, care transporta cantitatea de 9,50 mc. lemn rotund din specia rășinoase, fără a avea generat codul unic online/ off-line. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2) lit. b din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos și a mijlocului de transport.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Corbița s-a constatat faptul că doi bărbați, ambii din localitate, ar fi tăiat fără drept din suprafața de pădure proprietate un număr de 16 arbori diferite specii. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Corbița s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept din suprafața de pădure proprietate un număr de 11 arbori diferite specii. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Corbița s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept din suprafața de pădure proprietate un număr de 13 arbori diferite specii. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Corbița s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept din suprafața de pădure proprietate un număr de 27 arbori diferite specii. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Corbița s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, ar fi tăiat fără drept din suprafața de pădure proprietate un număr de 38 arbori diferite specii. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Nistorești, sat Romanești, a fost identificat un bărbat din localitate, care ar fi tăiat fără drept arbori din specia fag din suprafața de pădure proprietate. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Nistorești, sat Romanești, a fost identificat un bărbat din localitate, care ar fi tăiat fără drept arbori din specia fag din suprafața de pădure proprietate. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 9 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Năruja a fost identificat un bărbat din localitate, care ar fi tăiat fără drept și sustras arbori din suprafața de pădure proprietate a altui bărbat. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 10 martie a.c., ora 11:30, în fondul forestier de pe raza comunei Vizantea Livezi, a fost identificat un bărbat din localitate, care ar fi tăiat fără drept un număr de 8 arbori din suprafața de pădure proprietate. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 11 martie a.c., ora 03:00, pe raza comunei Fitionești a fost depistat un bărbat din comun Străoane, sat Muncelu, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 3 metri ster lemn foc specia fag, fără a deține aviz de însoțire. În cauză s-au luat măsurile legale conform art. 19 alin. 1 lit. a și art. 19 alin. 13 din legea 171/2010.
-La data de 11 martie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Slobozia Bradului, un bărbat din comuna Obrejița, ar fi tăiat fără drept și sustras un număr de 11 arbori din specia tei. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.
-La data de 11 martie a.c., ora 14:00, pe DN 2D – comuna Bolotești, a fost depistat un bărbat din comuna Slobozia Bradului, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,00 mc. lemn de foc din specia fag, fără a deține documente de proveniență. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 4,00 mc. material lemnos și a mijlocului de transport.
-La data de 8 martie a.c., în urma controlului efectuat la o societate din comuna Răcoasa, s-a constatat faptul că societatea a vândut cantitatea de 5,30 mc. lemn de foc din specia frasin, fără documente legale de proveniență și nu a completat la zi registrul de evidență a intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a acesteia pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. h și art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind confiscată contravaloarea cantității de 5,30 mc. material lemnos.
-La data de 9 martie a.c., în urma controlului efectuat la o societate din comuna Èšifești, s-a constatat faptul că registrul de evidență al intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase al societății nu este completat la zi, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a reprezentantului societății, potrivit prevederilor art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată.
-La data de 10 martie a.c., în urma controlului efectuat la o societate din comuna Nereju, s-a constatat faptul că registrul de evidență al intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase al societății nu este completat la zi, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a societății potrivit prevederilor art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată.
-La data de 10 martie a.c., în urma controlului efectuat la depozitul unei societăți din comuna Vrâncioaia, situat în comuna Nereju, județul Vrancea, s-a constatat faptul că depozitul nu este împrejmuit pe niciuna dintre laturi, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a societății pentru încălcarea prevederilor art. 21 lit. b din Legea nr. 171/2010 actualizată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?