Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Un vrâncean, printre cei mai buni pizzetari din lume


   Deși scriem mai târziu, în perioada 7-8 octombrie 2013, a avut loc la Roma (Complexul Palacavicchi) Campionatul Mondial de Pizza organizat de Asociația U.E.P.T.E.R  (http://www.uepter.it/).
    La concurs au participat peste 500 de „pizzaioli” din țări cu mai multă sau mai puțină tradiție în arta culinară italienească: Franța, Canada, Scoția, Japonia, Belgia,Peru, Spania, Italia, Moldova, România. Echipa americană nu a fost primită în concurs din cauza unor neînțelegeri și tensiuni legate de finala ținută anul trecut în SUA unde echipa italiană a fost eliminată fără să fi avut vreo vină. Aparte incidentul, concursul a prezentat cei mai valoroși maeștri ai pizzei. Unul dintre aceștia, participant activ și concurent de temut, un conațional de-al nostru: Silviu Ionel MUNTEANU. Master-Chef-ul Silviu Munteanu a concurat la categoriile „Pizza Inovativa”și Pizza  ” SAPORI DEL SUD” în etapele preliminare, calificându-se pentru finala la Pizza  „SAPORI DEL SUD”.
    Primele zile au fost cele de calificare, cele mai dure și cele mai obositoare, dar și cele care au scos la iveală talentul, priceperea, arta de a face un lucru cu pasiune și dăruire. Și focșăneanul Silviu MUNTEANU, atlet de profesie, a reușit să ajungă între primii spre bucuria lui și a celor care-i calcă pragul în TRATTORIA-PIZZERIA „Da Silvio” din Colleferro. Șase judecători au decis că el este unul dintre primii. Luminile rampei s-au stins, euforia concursului a trecut așa că, dacă vreți să mâncați o pizza cum nici italienii nu o fac, trebuie să mergeți la Colleferro, la Silviu sau, cum este cunoscut localul său, „Da Silvio”.

Sursa: „Emigrantul” –> http://www.emigrantul.it/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?