Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Senatorul Petru Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Serbia


   Senatorul PSD de Vrancea, Petru Filip, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, s-a întâlnit ieri cu Excelența Sa Branko Branković, ambasadorul Republicii Serbia la București, în cadrul unei vizite de prezentare. 
   Discuțiile au evidențiat interesul ambelor părți pentru dinamizarea dialogului bilateral în plan parlamentar, rolul pe care diplomația parlamentară îl are în  consolidarea relațiilor bilaterale și în coordonarea unor puncte de vedere pe problemele aflate în discuție.  
   Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a reafirmat sprijinul României pentru integrarea statelor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană, menționând particularitățile acestei regiuni și stadiile diferite ale fiecărei țări în procesul de integrare. La rândul său, ambasadorul Republicii Serbia la București a făcut o trecere în revistă a relațiilor externe între parlamentul sârb și cel român. De asemenea, ambasadorul Brancovic a adresat mulțumiri factorilor politici din România și cetățenilor români pentru prietenia sinceră pe care au arătat-o Republicii Serbia de-a lungul timpului. 
   Senatorul Petru Filip a subliniat interesul deosebit pe care România îl acordă comunității române din Serbia, cerând sprijinul oficialilor de la Belgrad pentru aplicarea standardelor europene în privința drepturilor minorităților.
   În încheiere, cele două părți au convenit asupra realizării unui dialog direct între comisiile de politică externă din cele două Parlamente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?