Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Jurnal de mamă: Episodul XXIX – Femeia e frumoasă naturală… Ce porcărie!


   Unul dintre lucrurile care îmi displac foarte mult sunt stereotipurile, generalizările, băgatul la grămadă. Multă lume are tendința de a-și însuși drept idee proprie o prostie spusă de cineva, dar ridicată la gradul de axiomă. Unul dintre aceste așa-zise adevăruri fundamentale este că, dom’le, femeia cu adevărat frumoasă e cea naturală, fără machiaj și alte alea… Asta mi se pare o mare porcărie! 
   Dacă ar fi să acceptăm tâmpenia asta, ar însemna să nu ne mai epilăm, ci să umblăm cu picioarele, subsuorile și alte zone păroase, să nu ne mai smulgem mustățile și sprâncenele, să nu ne mai coafăm, tunde ori vopsi podoaba capilară, să nu ne mai tăiem, aranja ori colora unghiile, să nu ne mai dăm cu deodorant și parfum, ca să iasă feromonii naturali la înaintare, să nu ne mai alegem haine din materiale, cu croieli și în culori sofisticate, ci să ne punem un sac pe noi, să nu ne mai încălțăm cu pantofi, sandale, ghete ori cizme în toate formele, de toate culorile, cu toc cui, fără toc, cu platformă, ci să mergem cu picioarele goale sau cel mult în opinci ca să avem tălpile crăpate, să nu mai folosim crème de corp, de față, de mâini, de ochi, de călcâie, ci să lăsăm pielea naturală cu toate defectele ei, cu uscăciunea sau grăsimile ei, cu coșurile sau celulita ei, cu ridurile și varicele ei. Vă dați seama ce lume ar fi ? Aoleu, nici nu vreau să mă gândesc. 
   Îi povesteam cuiva zilele trecute despre o femeie destul de tânără, cu un copil și destul de grasă. Nu era o bârfă, era o discuție… Bine, să zicem că era mai mult… gossip, parcă nu sună așa rău în englezește. Revenind… Åži persoana cu care discutam îmi spune: bine, dar, nah, are un copil, s-a îngrășat în timpul sarcinii… Stai, dom’le, îi zic: copilul are trei ani, avea timp berechet să slăbească. Eu am doi copii, m-am îngrășat în timpul a două sarcini, dar am slăbit, nu poți justifica multele kilograme în plus prin faptul că ai un copil, doi, trei. Că și asta ar putea intra în categoria femeia naturală, pentru că, zice românul, omul gras e și frumos, dar grăsimea care atârnă peste tot numai sexy nu e. 
   Nu sunt adepta tonelor de fond de ten, pudră sau extensiilor de tot felul, dar o femeie care se îngrijește, își dă cu rimel pe gene, lac pe unghii, își vopsește și aranjează părul, se menține în formă, se parfumează, se îmbracă și se încalță frumos, își pune cercei și mărgele la gât, deși nu mai e cum a lăsat-o mama natură, e o femeie care se respectă și care-i respectă pe cei din jur, nearătându-le frumusețea… naturală, ci pe cea sculptată conform propriilor dorințe.
   Sunt unele femei care după ce se căsătoresc sau după ce fac un copil devin… naturale, mai exact se îngrașă, renunță la orice ritual de îngrijire și înfrumusețare, considerând că de vreme ce sunt soții și mame, nu mai are sens să fie și femei. Ceea ce, în opinia mea, nu doar că e o prostie, dar va avea și consecințe cum ar fi soțul care se uită admirativ după o femeie machiată, coafată, parfumată, bine îmbrăcată. Dar în primul rând e un păcat împotriva propriei ființe, lăsate să se degradeze.
   Un personaj dintr-un serial spunea că poate să se uite în oglindă la propriul corp gol aproximativ 10 secunde, fără să intre în panică (without freaking out, mai exact, căci traducerea nu redă întocmai sensul expresiei), ceea ce e mai mult decât pot majoritatea femeilor. Pe multe dintre noi mama natură nu ne ajută prea mult, așa că e bine să ne ajutăm singure. Multe femei, chiar și cele care afișează o totală încredere în sine, au frustrări legate de felul în care arată. Dar, și iată că emit o idee generalizantă, orice femeie poate fi frumoasă, numai să vrea. Poate slăbi, se poate îmbrăca frumos, își poate aranja părul, se poate parfuma, poate folosi un pic de fard și un pic de cremă, nimic din toate astea nu trebuie să coste mult. Trebuie doar să se iubească și să se respecte, să iubească și să respecte.
   Vă spune asta o soție, o mamă a doi copii, cu multe nemulțumiri legate de felul în care arată, de acum și de demult, dar care într-o zi, cu mulți, mulți ani în urmă, a sunat o femeie pe care o admira tocmai pentru că era frumoasă și „aranjată”, pentru a o întreba cum se folosește balsamul de păr. A fost primul pas. Åži oricine îl poate face. La orice vârstă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?