Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Angajat ARR Bacău și doi instructori auto, condamnați cu suspendare


   Viorel Pocovnicu, angajat ARR Bacău, și cei doi instructori vrânceni, toți fiind acuzați de luare de mită, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Vrancea.
   Angajatul ARR Bacău a fost condamnat la trei ani de închisoare sub supravegherea Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Bacău. Viorel Pocovnicu a fost obligat să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probațiune, să anunțe orice schimbare de domiciliu, să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă și să comunice informații pentru a putea fi verificate mijloacele sale de existență. În ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu, asimilată corupții, magistrații l-au achitat.
   Judecătorii l-au condamnat pe instructorul auto vrâncean Ion Pârvan la doi ani de închisoare cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul Pârvan Ion, pentru săvârșirea infracțiunilor de: – complicitate la luare de mită, (…) – fals sub semnătură privată, (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2(doi) ani închisoare”, se arată în sentință.
   În privința instructorului Paul Ifrim, acesta a fost condamnat tot la 2 ani. „Dispune anularea actelor false, respectiv 8 diagrame tahograf, completate cu următoarele nume: Hîrlău Gabriel, Secară Cătălin, Duduman Ionuț Marius, Mihai Daniel, Cotea Vasile, Martin Daniel, Melinte Ionuț Claudiu, Rebega Åžtefan. (…)Ia act că partea vătămată Autoritatea Rutieră Română nu s-a constituit parte civilă. (…) dispune confiscarea de la inculpați a următoarelor sume: – de la inculpatul Pocovnicu Viorel a sumei de 2.815 lei (…) de la inculpatul Pîrvan Ion, a sumei de 300 lei, (…) de la inculpatul Ifrim Paul, a sumei de 100 lei, (…) Dispune restituirea către inculpați a următoarelor sume, (…) – 185 lei și 310 euro către inculpatul Pocovnicu Viorel; – 1000 lei și 400 euro către inculpatul Pîrvan Ion”, se arată în sentința magistraților Tribunalului Vrancea.
   Cei trei bărbați au ajuns în atenția anchetatorilor, în urma unui flagrant organizat în luna decembrie a anului trecut. O persoană a sesizat procurorii că a dat 150 lei unui funcționar din cadrul ARR, pentru a promova proba practică în vederea obținerii atestatului de conducător auto profesionist în transport persoane. În urma denunțului au început verificările și s-a organizat inclusiv un flagrant. Angajatul ARR și instructorii auto au ajuns în arest pe 21 decembrie 2012, fiind eliberați după câteva luni.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?