Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Comisarii de la Garda Financiară se pregătesc pentru Direcţia Antifraudă


   Garda Financiară va funcționa până la sfârșitul acestei luni, iar de la 1 noiembrie va exista doar Direcția Antifraudă Fiscală. Cei 13 comisari care mai lucrează acum la Garda Financiară Vrancea și-au pregătit deja dosarele și s-au înscris la concursurile pentru posturile vacante atât la Direcția de Combatere a Fraudelor, pentru cele trei posturi de inspector antifraudă din Focșani cât și pentru posturile vacante la nivelul Direcției regionale de la Constanța. Prima probă a examenului va avea loc în data de 19 octombrie și va consta într-un test grilă, după care urmează interviul la o dată care urmează a fi stabilită. Pentru cele trei posturi de la Focșani s-au înscris opt candidați. Cea mai mare concurență este pentru postul de inspector antifraudă asistent unde sunt cinci candidați.
    Până la concurs, comisarii care au mai rămas la Garda Financiară fie au intrat în concediu și învață pentru examen, fie se pregătesc pentru predarea activelor și dosarelor către Agenția Națională de Administrare Fiscală. „De la 1 noiembrie se înființează noua instituție și probabil că, după 15 octombrie, vom începe predarea dosarelor, a arhivei, birourilor, calculatoarelor către ANAF”, ne-a declarat Costel Isticioaia, ultimul șef al Gărzii Financiare din Vrancea.
    Reorganizarea sistemul fiscal din România a presupus desființarea Gărzii Financiare și înființarea unei noi instituții, Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Reorganizarea a însemnat și repartizarea unor inspectori antifraudă, prin Direcția de Combatere a Fraudelor, la parchetele de pe lângă tribunale. Conducerea Ministerului Finanțelor Publice a afirmat în repetate rânduri că angajările pe aceste posturi de inspectori antifraudă se vor face pe criterii de competență și de integritate. În total sunt aproape 1.200 de posturi scoase la concurs la nivel național pentru noua instituție care va înlocui Garda Financiară în combaterea evaziunii fiscale.
    Pe lângă pregătirea de specialitate, candidații au trebuit să obțină și avizul psihologic care privește evaluarea psihologică complexă și avizul psihologic cu privire la aprecierea nivelului de integritate al candidatului. „Certificatele trebuie să fie eliberate cu cel mult trei luni anterior desfășurării concursului. Cele două certificate trebuie emise în urma unei sesiuni unitare de examinare realizate de către același psiholog”, se arată în anunțul ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?