Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Dragoş Ion, Alexandra Banciu şi Andrei Cucoaneş, performeri la Cupa de Toamnă


   Duminică s-a desfășurat cea mai importantă competiție de șah pentru copii și juniori mici desfășurată în Focșani în ultimele luni. A fost o competiție la care au participat cei mai buni copii și juniori mici, legitimați la C.S.M. Focșani sau în perspectivă de a fi legitimați și care se pregătesc constant la C.S.M. Focșani sau la cercurile de șah din Åžcoala „Nicolae Iorga” Focșani și Åžcoala „Alexandru Vlahuță” Focșani. Au fost organizate două turnee pe categorii valorice, în amândouă turneele jucându-se șah rapid la 20 de minute, sistem turneu fiecare cu fiecare. La Turneul A au participat cei mai buni dintre juniorii mici ai județului din eșalonul al doilea valoric. Acestora li s-au alăturat patru dintre copiii cei mai buni de șapte și opt ani din eșalonul al treilea valoric.
   Primele trei locuri la șahiștii de peste zece ani au fost ocupate de Dragoș – Cosmin Ion, Ana-Maria Banciu și Åžtefan Măimăscu iar la șahiștii de până la zece ani, cei mai buni au fost Alexandra-Ioana Banciu, Vlad-Daniel Ivan și Alexandru-Mihai Dorobăț. La Turneul B au participat copii între șapte și zece ani din eșalonul al treilea valoric. Pe primele locuri s-au clasat Andrei Cucoaneș, Cosmin Å¢îrdea și Andrei-Iulian Lupu. S-au mai remarcat, de la ambele turnee, Mihnea – Iustin Baciu, Daniel Toader, Andrei – Răzvan Vasilache, Åžtefan Dănilă, Andreea Nuță, Alexandru – Cristian Anghel, Alecsandru Cazacu și Alexandra – Florentina Nuță.
   Festivitatea de premiere a început cu înmânarea unei diplome de perseverență lui Mihnea-Iustin Baciu care la numai șapte ani a fost primul care a terminat o carte cu probleme de dezlegări șahiste pe diagrame. În paralel cu aceste două turnee oficiale, cinci dintre șahiștii din primul eșalon valoric al județului (Cătălin Pătrașcu, Elena Toma, Gabriela Banciu, Andreea Toma și Cosmin Vasiliu) au jucat între ei câteva partide amicale de pregătire. Organizatorul competiției a fost C.S.M. Focșani 2007, cu sprijinul Direcției de Sport și Tineret Vrancea, al Asociației Județene de Åžah Vrancea, al Åžcolii „Nicolae Iorga” Focșani și al Åžcolii „Alexandru Vlahuță” Focșani. Director de turneu – Aurelian Grigore, arbitru șef la ambele turnee – Mihai Strîmbu, arbitru la Turneul A – Anton Soare, arbitru la Turneul B – profesorul Sandu Gurguiatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?