Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Peste o săptămână, focşănenii ar putea avea din nou apă caldă


   Problema furnizării apei calde către focșănenii abonați la ENET a fost din nou pusă pe „tapet” ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Focșani, cu ocazia aprobării Statutului ENET. Primarul Decebal Bacinschi a dat asigurări că focșănenii nu vor suferi nici de lipsa apei calde, nici de cea a căldurii la iarnă. De asemenea, acesta a spus că în câteva zile, ca urmare a sprijinului financiar cerut Guvernului României, furnizarea gazelor va fi reluată, pentru a face posibilă proba noilor motoare ale ENET. În această situație va fi reluată și furnizarea apei calde către populație. „Åži eu doresc ca cetățenii municipiului Focșani să primească apă caldă și căldură în perioada de iarnă și pot spune că oamenii nu vor suferi de apă caldă și căldură la iarnă, vom găsi resursele necesare pentru acest lucru, nu vor fi probleme. Peste câteva zile, 10 zile, o săptămână, sperăm să ne fie furnizate și gazele naturale, pentru probe la noua centrală și putem furniza și apă caldă. În această perioadă suntem obligați să punem în funcțiune noua centrală, pentru a face probele la cald. În condițiile în care se va pune problema să dăm drumul la căldură vom funcționa cu sistemul de anul trecut. În cartierul  Sud sistemul este în perfectă stare de funcționare, putem da drumul la căldură. Mai sunt ceva probleme în zona Bulevardului Unirii, din cauza unor conducte de gaze, urmează să fie și ele deviate și în câteva zile să se rezolve.  Din punct de vedere tehnic, sistemul poate să intre în funcțiune, dacă avem gaze”, a explicat primarul Decebal Bacinschi.
    Situația societății de termoficare a ajuns pe masa Guvernului, după ce președintele Consiliului Județean și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, și prefectul au inițiat o Hotărâre de Guvern, potrivit căreia producătorul de energie termică ar urma să primească șase milioane de lei pentru plata facturilor la gaze.
    Decebal Bacinschi a mai spus că, în prezent, în municipiu se derulează proiectul de investiții cofinanțat din fonduri europene „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”, de o mare valoare și importanță, pentru modernizarea sistemului de încălzire centralizată. Bacinschi a specificat faptul că întreruperea apei calde în timpul verii a fost necesară și pentru a da posibilitatea constructorului de a lucra.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?