Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Festival de artă religioasă la Mănăstirea Brazi


   Mănăstirea Brazi a găzduit, sâmbătă, ediția a V-a a Concursului Interjudețean „Sf. Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi”. Concursul a fost organizat de Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Primăria Orașului Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Protoieria Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea.
    Concursul a fost structurat pe patru secțiuni: Creație digitală, Artă creștină, Cântec de toacă și Muzică Psaltică. La primele două secțiuni, jurizarea s-a realizat vineri, 20 septembrie, atât în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, cât și la Mănăstirea Brazi, acolo unde au fost expuse lucrările participanților. Sâmbătă dimineață, tot la Brazi, în fața juriului prezidat de preotul Ion Dragu, inspector de specialitate Religie Ortodoxă, s-au derulat celelalte secțiuni, respectiv Cântec de toacă și Muzică Psaltică.
    Festivitatea de premiere a beneficiat de prezența ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care s-a arătat plăcut impresionat de talentul participanților, pe care i-a lăudat și binecuvântat, mulțumindu-le organizatorilor și, nu în ultimul rând, profesorilor coordonatori. „Vă felicităm și vă mulțumim. Le mulțumim îndeosebi profesorilor, dar și părintelui inspector Ion Dragu. Prin intermediul dumneavoastră, iată, se răspândește tot mai mult cultul Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi. Este o binecuvântare pentru zona Vrancei, pentru orașul Panciu și împrejurimi, să aveți un sfânt ocrotitor, ca Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi. Iată cum Sf. Teodosie vă inspiră, vă ajută și dumneavoastră deveniți niște misionari, niște apostoli, care duceți mai departe valorile dreptei credințe creștine și ale tradiției noastre ortodoxe românești! De aceea, copii, să fiți ascultători față de profesori, față de părinți și căutați să vă puneți în valoare talentul cu care Dumnezeu v-a înzestrat la naștere și pe care îl descoperiți în școală!”, a spus Înalt Prea Sfinția Sa (ÎPS) Ciprian.
    Din partea autorităților locale, reprezentate de viceprimarul Iulian Nica, laureații fiecărei secțiuni au fost recompensați cu premii în bani. Astfel, pentru premiul I s-a acordat suma de 200 de lei, la premiul II 100 de lei, la premiul III 70 de lei, iar pentru mențiune 30 de lei. Lista laureaților va fi publicată în zilele următoare pe site-ul concursului http://concursulsfteodosie.lispanciu.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?