Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Contabilii vrânceni au sărbătorit „Ziua Naţională a Contabilului Român“


   Contabilii vrânceni, membri ai filialei județene a Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din România (CECCAR), au sărbătorit, sâmbătă, Ziua Națională a Contabilului Român. Evenimentul a avut loc la sediul din Focșani, în prezența reprezentantului Finanțelor Vrâncene, șeful de serviciu Maricica Crăciun, a președintelui Patronatului IMM, Ion Roman, a reprezentantului Consiliului Superior al Corpului Experților Contabili, Costică Voicu.
    Reprezentantul Consiliului Superior al Corpului Experților Contabili a prezentat mesajul conducerii CECCAR adresat tuturor profesioniștilor contabili din România. Printre alte, în mesaj este evidențiată importanța acestei organizații profesionale care, cu contribuția decisivă a președintelui Marin Toma, a devenit cea mai puternică din sud-estul Europei. „Calitatea pregătirii profesionale a contabililor români reprezintă un bun de primă importanță nu numai pentru îndeplinirea rolului de experți ai clienților noștri, ci și de consultanți în probleme care vizează macroeconomia, contactul permanent cu adevăratele stări de fapt la toate nivelurile permițându-ne să ne pronunțăm în cunoștință de cauză în ceea ce privește confruntările de idei și soluții consacrate unor teme majore precum accesarea fondurilor europene, politica investițională, mai ales în infrastructură, reducerea deficitelor fiscal, comercial și de cont curent, elaborarea bugetelor naționale multianuale, reformarea sistemului de impozitare, mecanismul de sprijinire efectivă a IMM-urilor”, se arată în mesajul conducerii CECCAR.
    Reprezentantul Administrației Județene a Finanțelor Publice, Maricica Crăciun, le-a transmis celor prezenți speranța că va exista o bună colaborare între Fisc și profesioniștii contabili. Un mesaj mai lung a venit din partea președintelui Patronatului IMM, Ion Roman. Acesta a arătat că patronii nu pot exista fără un specialist contabil, care să realizeze situațiile financiare ce trebuie depuse la Finanțe sau la alte instituții ale statului. „Vă mulțmesc pentru efortul pe care îl faceți, pentru că patronii nu sunt chiar așa de buni socotitori”, a afirmat reprezentantul IMM-urilor vrâncene.
    Sărbătoarea contabililor a continuat cu două prezentări, „Experții contabili-IMM-urile. Un parteneriat de succes” și „Standardele profesionale-garanția competenței și performanței în gestionarea profesiei contabile”. În finalul evenimentului, președintele CECCAR Vrancea, Viorel Budeanu, a premiat cele mai bune societăți vrâncene membre ale CECCAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?