Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Absolvenţii au şanse de angajare la Bursa locurilor de muncă


   Absolvenții vrânceni care nu au reușit să se angajeze în perioada de la terminarea școlii și până în prezent au șansa de a-și găsi un loc de muncă prin participarea la Bursa destinată lor. Acțiunea, ce va fi organizată vineri, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, va avea loc în mai multe locații, astfel încât să fie cât mai accesibilă celor ce doresc să se încadreze. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, Bursa va începe vineri, la ora 9.00, după cum urmează: în Focșani, la Sala Balada a Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”; în Adjud la Casa de Cultură din municipiu; la Vidra, în sala de festivități a Primăriei. Relații suplimentare se pot obține fie la sediul AJOFM Vrancea din Bulevardul Unirii, nr. 53A, din Focșani, fie la telefon nr. 0237.224677, 0237.224678, 0237.239059.
    Angajarea absolvenților aduce o serie de subvenții și facilități și angajatorilor. Astfel, cei ce încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ sunt scutiți, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj, aferentă absolvenților încadrați. Totodată, ei primesc lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent: o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință (ISR=500 lei) în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii; o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea ISR pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal; o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea ISR pentru încadrarea absolvenților de învățământ superior. Pentru încadrarea absolvenților din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii primesc lunar sumele respective, pentru fiecare absolvent, timp de 18 luni. „Angajatorii care mențin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenții încadrați peste termenul de trei ani, primesc, pentru fiecare an de continuare a raportului de muncă, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane”, informează conducerea AJOFM Vrancea.
    Legislația în vigoare prevede facilități și pentru absolvenții înregistrați la AJOFM, care se angajează pentru o perioadă mai mare de 12 luni. Aceștia beneficiază de o primă de încadrare reprezentând o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării. Absolvenții care se angajează cu program normal de lucru în perioada de acordare a indemnizației de șomaj, primesc din partea statului o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia dacă nu s-ar fi angajat. Condiția este menținerea raporturilor de muncă pentru o perioadă de minim 12 luni de la data angajării.
    Absolvenții care vor participa la Bursa ce va avea loc vineri vor putea afla amănunte cu privire la programele de ucenicie iar cei care doresc se pot înscrie la cursurile de calificare organizate de AJOFM Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?