Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Consulul General al Ucrainei la Suceava a trimis scrisoare de mulţumire poliţiştilor vrânceni


   Consulul General al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, le-a trimis polițiștilor vrânceni, ieri dimineață, o scrisoare de mulțumire pentru modul în care au intervenit în cazul accidentului soldat cu doi morți și 19 răniți. Joi dimineață, după ce tragedia de la Călimănești a fost anunțată la 112, a fost o adevărată desfășurare de forțe. Medici, polițiști, printre care și adjunctul IPJ Vrancea, comisarul șef Tomiță Păvăloiu, dar și șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe,  pompieri, inclusiv inspectorul șef al ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop, și mai mulți paramedici au ajuns într-un suflet la locul tragedie,i pentru a-i ajuta pe oamenii răniți, mai ales că aceștia se aflau într-o țară străină.
    Turiștii au fost ajutați atât după producerea accidentului cât și pe durata întregii zile, până când s-au urcat într-o altă mașină și au plecat către case. În sprijinul lor au venit și autoritățile locale din Adjud, inclusiv deputatul Victor Roman, care imediat ce au fost anunțate despre accident, au luat toate măsurile pentru ca oamenii să aibă unde să stea la căldură, să primească apă, ceaiuri și mâncare. În plus, deputatul Roman a pus la dispoziție o macara, pentru ca autocarul să poată fi ridicat de la locul accidentului și dus la Adjud. 
   Nu este prima dată când autoritățile din Vrancea se implică în astfel de cazuri. Anul trecut, în iunie, când un alt autocar bulgăresc, plin cu cetățeni ucraineni, s-a răsturnat pe DN 23, autoritățile vrâncene au făcut tot ce le-a stat în puțință pentru a-i ajuta pe străini. Åži atunci, foarte mulți oameni au ajuns la spital și au primit toate îngrijirile necesare. Crucea Roșie le-a pus la dispoziție un spațiu unde să se poată odihni, mânca sau bea ceva, apoi au primit tot sprijinul necesar pentru a putea pleca acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?