Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

SUA vor confisca un zgârie-nori deţinut în secret de Iran


   Statele Unite vor confisca un zgârie-nori de 36 de etaje din New York, care este deținut în secret de Iran, potrivit procuraturii, a anunțat Departamentul Justiției. Confiscarea și vânzarea acestui imobil, situat pe 5th Avenue, în plin Manhattan, ar fi mai importantă confiscare legată de terorism”, potrivit ministerului. Un judecător federal a dat curs, în această săptămână, unei plângeri a administrației americane potrivit căreia proprietarii imobilului au încălcat sancțiunile împotriva Iranului și legislația privind spălarea de bani.
   Procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, a declarat că decizia confirmă acuzațiile departamentului, potrivit cărora proprietarul imobilului „era (și este în continuare) o fațadă pentru Banca Melli și, în consecință, o fațadă pentru Guvernul Iranului”. Bharara a declarat că fructul vânzării turnului ar procura „mijloace pentru indemnizarea victimelor terorismului finanțat de Iran”.
Procurorii americani consideră că proprietarii imobilului, fundația Alavi și grupul Assa, au transferat venitul din chirii și alte fonduri către banca publică iraniană Melli. Fundația Alavi administrează o organizație umanitară pentru Iran, precum și acest imobil în numele Guvernului iranian, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?