Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Locuinţele din chirpici nu ar trebui să fie asigurate în mod obligatoriu


   Ministrul Administrației Publice consideră că asigurarea obligatorie a locuinței nu ar trebui aplicată în cazul locuințelor de tip B, din chirpici, deoarece persoanele care trăiesc în astfel de case sunt sărace, iar societățile de asigurări „nu fac coadă” pentru a le asigura.
   Liviu Dragnea s-a declarat de acord cu prevederea legală ca locuințele de tip A, din zidărie, să nu primească despăgubire în cazul unor dezastre dacă nu sunt asigurate, dar a arătat că situația este cu totul alta în cazul caselor de chirpici. „Locuințele de tip B sunt locuințe făcute din pământ, în care stau oameni amărâți. Eu nu cred că noi putem continua să menținem această prevedere legală, să obligăm o familie amărâtă sau un om singur foarte bătrân, care stă într-o casă de chirpici, să se mai și asigure, pentru că nu are bani. Eu sunt foarte curios câte societăți de asigurare au fost de acord să asigure o astfel de clădire. Societățile de asigurări nu fac coadă la poarta unui om care stă într-o astfel de casă, să asigure casa, pentru că despăgubirea pentru o astfel de casă este 10.000 euro”, a declarat el.
   Vicepremierul a arătat că, din acest motiv, Guvernul a acordat ajutoare de urgență în bani sinistraților la inundații și nu despăgubiri directe în vederea reconstrucției caselor. El a adăugat că va face lobby pentru schimbarea legislației în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?