Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Elevii vor învăţa cum să evite consumul de alcool, tutun şi droguri


   Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea va derula, în cursul acestui an școlar, mai multe proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri. Aceste proiecte au scopul de a promova alternativele de viață sănătoasă și dezvoltarea abilităților de refuz al consumului acestor substanțe.
   Proiectele se adresează elevilor pe cicluri preșcolar, primar, gimnazial și liceal, și conțin teme adaptate nivelului lor de înțelegere și asimilare. Mai exact, în anul școlar 2013-2014, Agenția Națională Antidrog (ANA) prin intermediul CPECA Vrancea va dezvolta proiectele tradiționale „Mesajul meu Antidrog” și „Necenzurat” și va realiza activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educației Naționale „Să știi mai multe, să fii mai bun”. „În cadrul proiectelelor pe care Agenția le propune pe parcursul acestui an școlar sunt prevăzute module de formare destinate părinților și cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea rețelei de specialiști, formarea de abilități privind consolidarea relațiilor familiale, controlul și soluționarea conflictelor, exersarea comunicării în familie și formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri și substanțe noi cu proprietăți psihoactive”, spun reprezentanții CPECA prin intermediul unui comunicat de presă.
   Totodată, ANA va lansa și prima Conferință națională cu tema ,,Bune practici în prevenirea consumului de droguri în mediul școlar”, la care vor participa reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și ai societății civile care desfășoară activități în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?