Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cadrele medicale protestează pe 19 septembrie, la Bucureşti


   Cadrele medicale din Vrancea vor protesta la București pe 19 septembrie. Acestea vor picheta sediile Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor Publice alături de sindicaliști din Buzău, Cluj, Vâlcea, Arad și Hunedoara.
   Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, spune că la pichetare vor participa aproximativ 20 de membri, iar la mitingul din octombrie, din fața sediului Guvernului, numărul acestora va fi mai mare. Zilele acestea, liderii de sindicat trebuie să înmâneze prefecților revendicările cadrelor medicale.
Reamintim că în perioada 18-27 septembrie vor avea loc pichetări zilnice ale sediilor Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor. Sindicaliștii din Sănătate solicită: alocarea a 6% din PIB; asigurarea finanțării sistemului sanitar pentru trimestrul IV al anului în curs și acordarea integrală a drepturilor salariale; menținerea sistemului actual de organizare a spitalelor în vederea asigurării unor servicii prompte și de calitate pentru pacienți, în regim public, creșterea veniturilor salariale pentru toate categoriile de personal sanitar, începând cu 1 ianuarie 2014; respectarea normativelor de personal și elaborarea regulamentelor de sporuri; aplicarea principiilor și coeficienților de ierarhizare privind clasele de salarizare conform Legii nr. 284/2010; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului Sănătate; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului Asistență Socială; elaborarea și promovarea unei legi a salarizării specifice în asistența socială, pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010, care să asigure creșterea salariilor în sector începând cu data de 1 ianuarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?