Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Inspectorul Ambrozie, în control prin şcolile din Focşani


   Inspectorul de sport Ionel Ambrozie a trecut la treabă încă din prima săptămână de activitate. A părăsit sala de sport pentru a merge în școli, să vadă în ce stadiu sunt lucrările de igienizare și dacă sunt pregătiți directorii să îi întâmpine pe elevi în condiții optime. Niciun director nu s-a ales cu vreo mustrare din partea noului inspector școlar, ci mai degrabă aceștia au fost îndemnați pe un ton prietenesc să aibă grijă de elevi și de condițiile în care aceștia vor învăța.

   Mai multe unități de învățământ din Focșani au primit, ieri, vizita surpriză a noului inspector școlar Ionel Ambrozie, care și-a dorit să vadă care este stadiul de realizare a lucrărilor de igienizare și care sunt eventualele probleme din școli, acum, în prag de nou an școlar.
    Periplul lui Ambrozie prin școli a început la Liceul cu Program Sportiv, apoi acesta a făcut câte un popas la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Åžcoala nr.7, dar și la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” și Åžcoala „Duiliu Zamfirescu”. Peste tot pe unde a ajuns, Ambrozie a fost mulțumit. În școlile din Focșani se lucrează de zor, iar asta se simte încă de la intrare: mirosul de vopsea proaspătă și aerul care inundă acum clasele prin ferestrele deschise crează sentimentul de curat și de plăcut.
    La Liceul Pedagogic, inspectorul Ambrozie a fost întâmpinat de directorul adjunct Marius Măciucă. Această unitate de învățământ a primit suma de aproximativ 8.000 de lei pentru curățenie, astfel că s-a făcut tot posibilul pentru ca elevii să fie primiți la școală în condiții decente. „S-au finalizat în mare parte lucrările de igienizare, mai avem la demisol o clasă unde se lucrează, este vorba de sala de mese pentru cei de la step by step. Totul este văruit, vopsit, igienizat, dezinfectat, s-au reparat robinete, s-au verificat grupurile sanitare. Materiale au fost suficiente și au fost achiziționate cu banii de la Consiliul Local”, a spus directorul adjunct de la Liceul Pedagogic.

Curtea Åžcolii ,,Duiliu Zamfirescu”, ca după bombardament

    Un alt obiectiv vizitat a fost Åžcoala ,,Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Aici, inspectorul Ambrozie a fost întâmpinat de tranșeele făcute de muncitori în curte pentru instalarea noilor conducte de termoficare. Cei din conducerea acestei unități de învățământ speră că lucrările de reabilitare vor fi finalizate până pe 16 septembrie, astfel încât elevii să nu fie nevoiți să ocolească șanțurile.
Profesor de sport, inspectorul Ionel Ambrozie a insistat pe necesitatea reamenajării terenului de sport, pe a cărui suprafață s-a lucrat cel mai mult. Acesta va trebui refăcut de muncitori pentru că în caz contrar, elevii nu vor mai putea alerga sau face mișcare, pe un șantier. „Zilele astea am înțeles că o să termine terenul, așa avem promisiuni, iar noul an va începe în bune condiții. Până săptămâna viitoare se remediază totul”, a spus directorul adjunct Laurențiu Å¢ibrea. Anul acesta va fi pentru prima dată, după foarte mulți ani, când elevii Åžcolii ,,Duiliu Zamfirescu” nu vor mai învăța în trei schimburi, ci doar în două.
    O veste bună pentru elevii acestei unități de învățământ și pentru profesori vine de la Marga Doina Zaiț, care odată ieșită la pensie și-a dedicat mai mult timp picturii și a realizat portretul scriitorului Duiliu Zamfirescu, pe care îl va dona școlii la început de an școlar. Cum curățenia este aproape gata, doar doamnele învățătoare își pregătesc clasele pentru cei mici. Nemulțumirea cea mare este că nu s-a concretizat în niciun fel proiectul de extindere a școlii iar din această cauză, mulți copii din apropierea unității, nu au putut fi primiți. „Åžcoala noastră este pe tiparul Åžcolii nr. 3. Nu este nicio școală așa mică ca și spațiu. Am pierdut mulți copii pentru clasa 0 din cauza lipsei de spațiu. Au fost unii copii care sunt de prin apropierea școlii și nu au putut fi primiți pentru că i-a respins calculatorul, ei nefiind arondați școlii noastre, chiar dacă străzile sunt din apropiere. Doar pe caietul meu 17 copii au fost trecuți dar nu au putut fi primiți pentru că nu erau arondați școlii”, a spus învățătoarea Marița Iamandei.

Ambrozie vrea să fie curățenie lună în școli

    Chiar dacă mai există câteva retușuri de făcut, inspectorul școlar Ionel Ambrozie este mulțumit de ceea ce a găsit în școli. El spune că în cadrul controlului pe care l-a avut ieri a avut discuții amicale cu directorii pe care i-a sfătuit să fie preocupați de igienizare și să facă totul pentru a le oferi elevilor condiții optime de studiu. „Am vizitat cu plăcere școlile. În proporție de 90% situația se prezintă bine, urmând ca în următoarea săptămână să se facă mici retușuri sau să se termine anumite lucrări. Predomina un aer de vopsea și var. Discuțiile cu directorii au fost amicale și am insistat pe implicare, în permanență. Igienizarea trebuie făcută mai des deoarece elevii trebuie să își desfășoare în permanență orele în condiții optime. Să fie spirt, trebuie în permanență spălate aparatele, șterse iar toaletele zilnic dezinfectate! Trebuie să fim cu toții interesați de problemele învățământului iar rezultatele care apar vor depinde și de competența noastră”, a declarat inspectorul Ionel Ambrozie. Acesta are de gând să fie cu ochii nu doar pe activitatea sportivă din școli ci și pe actul educațional în sine.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?