Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Paco a deschis un supermarket la Gară


   Rețeaua Paco a inaugurat, ieri, cel de-al șaselea supermarket din județ, în spațiul unde a funcționat fostul complex Modern de la Gară. Este cel mai mare magazin al rețelei Paco, iar aici ar urma să fie realizat și un centru de aprovizionare pentru celelalte supermarket-uri ale rețelei. Investiția în renovarea și amenajarea spațiului s-a ridicat la câteva sute de mii de euro. 
   Focșănenii care își vor face cumpărăturile la supermarket-ul Paco de la Gară vor putea alege din cele zece mii de produse, cu prețuri competitive. La inaugurarea de ieri au fost prezenți viceprimarul Focșaniului, Tudorel Trofin dar și oamenii de afaceri Vasile Bordea, de la Aurora Com și Nicușor Epure, de la Moripan. Administratorii celor două firme vrâncene sunt colaboratori vechi ai Paco, relațiile fiind consolidate de calitatea recunoscută a produselor din carne și a celor de panificație realizate de acestea. În plus, colaborarea între producătorii și comercianții locali asigură menținerea locurilor de muncă a angajaților din Vrancea. 
   Managerul Paco, Feliciu Paraschiv, spune că a dorit să obțină spațiul de la Gară încă de când a deschis primul magazin în Focșani însă acest lucru nu a fost posibil la momentul respectiv. Abia în 2013 a fost obținut spațiul, la concurență cu alți retaileri. „Este cel mai mare magazin, cu o mie de metri pătrați, unul dintre cele mai importante magazine ale noastre, iar aici vom face și un centru de aprovizionare pentru toate celelalte. Este un concept nou, un format nou, cu un concept de iluminat modern, un sistem de aprovizionare și de deservire unic. Ca în toate magazinele noastre, dar în special aici, clientul are un traseu bine stabilit pentru a trece pe la toate raioanele, fără să evite vreunul. Avem un nivel de prețuri foarte scăzut, similar cu al discounterilor”, a afirmat managerul Feliciu Paraschiv. Acesta a explicat că investiția a fost estimată la câteva sute de mii euro. În plus, au fost angajate deja 35 de persoane, iar numărul acestora va crește la 40 în perioada următoare. 
   Managerul de la Paco nu vrea să se oprească la acest magazin și a precizat că strategia este de a-și consolida poziția pe piața din Vrancea. „Pe termen lung încercăm să ne consolidăm poziția pe piață și să ocupăm zone neocupate din oraș, pentru a spune astfel. Nu am vrut să deranjăm pe nimeni, să stânjenim pe nimeni. Efectiv, de la sediul PSD și până la Gară nu există niciun magazin important. Era necesar și deja, în ultima perioadă a renovării, am avut foarte mulți clienți nerăbdători, ne-au întrebat când deschidem pentru că în zonă nu este nimic important”, a precizat managerul Feliciu Paraschiv. 
Colaborare cu producătorii locali
   Prezent la eveniment, patronul de la Aurora Com, Vasile Bordea, a explicat că are o colaborare veche cu managerul de la Paco. Iar relația a fost consolidată în ultimii ani, când criza financiară i-a făcut pe mulți oameni de afaceri să își reevalueze partenerii. „Am avut și avem o colaborare foarte bună, o deschidere din partea dumnealui (n.r. Feliciu Paraschiv ) și am vrut să îi răspundem cu aceeași monedă, să fim foarte atenți la produse. Ne-am implicat la rulajul produselor, la ritmicitatea aprovizionării. Colaborăm pe toate magazinele. Pentru noi este un magazin în plus, înseamnă o vânzare mai mare. Dânsul este un om de cuvânt cu care ne face mare plăcere să colaborăm”, a afirmat Vasile Bordea.  
   Societatea PACO a fost înființată în 1995 iar în ultimii ani a obținut mai multe premii datorită modului diferit de a face afaceri, comparativ cu ceilalți retaileri.Treptat, prin adaptarea la cerințele pieții și normele moderne de conduită în vânzări, prin studierea și punerea în practică a conceptelor moderne de comerț, societatea PACO a deschis supermarketuri de proximitate cu suprafețe cuprinse între 350 și 600 metri pătrați. Compania are peste 170 de angajați și listează peste 10 mii de produse prin fiecare magazin. Profitul raportat anul trecut a fost de peste 500 mii lei, pentru o cifră de afaceri care a depășit 41 milioane lei.

Articolul precedent
Articolul următor

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?