Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Căruţaş judecat pentru vătămare corporală din culpă


   Un bărbat de 75 de ani, din Odobești, va fi judecat la Focșani după ce, în urma unui accident rutier, a fost acuzat că s-ar face vinovat de vătămarea corporală. Potrivit anchetatorilor, Vasilică D. conducea un atelaj hipo când a avut loc evenimentul rutier, în urma căruia a ajuns în fața instanței de judecată.
   Potrivit actului se sesizare a instanței de judecată, la data de 29 noiembrie 2012, partea vătămată se afla într-un autoturism pe care îl conducea soția, pe DJ205 B. La un moment dat, după ce au trecut de localitatea Bolotești, de pe un drum lateral, fără să se asigure, a ieșit Vasilică D., cu căruța. În urma impactului, pasagerul din față- dreapta din autoturism a fost rănit. Căruțașul a fost testat pentru a se verifica dacă consumase băuturi alcoolice înainte de a pleca cu căruța la drum și s-a constatat că acesta a avea o alcoolemie de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El a refuzat recoltarea probelor biologice și deplasarea la spital, motivând că nu poate lăsa atelajul de izbeliște, în câmp.
   Expertiza efectuată în cauză a concluzionat că accidentul putea fi evitat de căruțaș. La audieri, bătrânul a spus inițial că recunoaște fapta și că este vinovat, după care a revenit asupra declarațiilor și nu a mai recunoscut nimic. În urma impactului, victima a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Pentru toate acestea, partea vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 10 mii de lei, 3 mii de lei reprezentând cheltuielile medicale și 7.000 de lei pentru reparația mașinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?