Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Patronul Nis Prod, achitat de acuzaţiile procurorilor DNA


   Omul de afaceri focșănean Constantin Nistoroiu a fost achitat în dosarul în  care procurorii DNA l-au acuzat că ar fi obținut pe nedrept fonduri europene. Dosarul a fost pe rolul Judecătoriei Focșani, judecătorul achitându-l pe Nistoroiu deoarece faptelor le lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii.
   În același dosar a fost judecat și un funcționar din cadrul Primăriei Focșani, Savin Dobrică, pentru neglijență în serviciu, care la rându-i a fost achitat de judecători.
   În 2006, Constantin Nistotoiu a solicitat de la SAPARD finanțare europeană nerambursabilă pentru derularea și finalizarea proiectului „Modernizarea morii de grâu aparținând SC NIS PROD SRL, localitatea Focșani, județul Vrancea”. Procurorii DNA au susținut, în rechizitoriu, că afaceristul ar fi arătat, în mod nereal, că societatea pe care o administra nu avea datorii la Primăria Focșani, certificatul în acest fiindu-i eliberat de Savin Dobrică. În replică, omul de afaceri a precizat că Primăria era datoare la societatea sa, cu o sumă de câteva ori mai mare, și a cerut compensare, apoi certificatul fiscal. 
Procurorilor DNA le-au trebuit patru ani pentru a face anchetă în acest caz, pentru ca la final judecătorii să constate că așa-zisa infracțiune nu este de fapt nicio infracțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?