Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Instanţele îşi reiau activitatea normală


   Instanțele vor reveni de astăzi la activitatea normală. După două luni de vacanță judecătorească, fiecare complet de judecată revine în sală pentru a soluționa dosarele ce i-au fost repartizate, iar la compartimentele Arhivă și Registratură se revine la programul normal. „De la 1 septembrie 2013 începe un nou an judecătoresc. Toate cauzele deduse judecății, indiferent de gradul lor de urgență, vor fi soluționate cu respectarea termenelor procedurale în vigoare. Programul de lucru cu publicul al compartimentelor de Arhivă și Registratură va fi zilnic, în intervalul 08.30 – 12.30”, a declarat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea. 
   Judecătoria Foc-șani, care își are sediul în același imobil cu cel al Tribunalului Vrancea, respectiv pe strada Republicii din municipiul Focșani, își așteptă justițiabilii cu un birou nou al judecătorului de serviciu, realizat chiar în timpul celor două luni de vacanță. Înainte, judecătorul sau, după caz, grefierul de serviciu, cel care primea cererile de chemare în judecată, avea amenajat un ghișeu în interiorul biroului de Registratură, fapt ce îngreuna munca lucrătorilor de la Registratură, iar în cazurile în care se forma coadă, trecerea către cele două arhive. Noul birou se află în partea stângă de la intrarea în sediul Tribunalului Vrancea, lângă masa avocaților, pe peretele exterior al imobilului.
   După două luni în care magistrații au soluționat doar cauzele considerate urgente, fiecare instanță din Vrancea începe în forță noul an judecătoresc. La Tribunalul Vrancea patru complete de penal fond, un complet de recursuri în penal, un altul de fond litigii de muncă și doi judecători de serviciu vor fi la datorie.  Judecătoria Focșani începe activitatea cu cinci complete de civil, trei complete care vor soluționa cauze privind asociațiile și fundațiile, un complet de penal și doi judecători de serviciu în penal. Judecătoriile Adjud și Panciu au câte două complete, penal și civil și respectiv mixt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?