Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

„Pete de lumină pe fereastra vieţii“, volum de poezii lansat de un profesor de matematică


   Poetul Marin Moscu, din Ploscuțeni, a lansat de curând un nou volum de poezii, intitulat „Pete de lumină pe fereastra vieții”. Cu acest nou volum autorul speră să cucerească inimile cititorilor, versurile sale fiind pline de sensibilitate. „Viața”, „Cuvintele noastre”, „Dezamăgire” sau „Imperiul nopții” sunt doar câteva dintre poeziile care merită citite. 
   În prefața cărții, conf. univ. dr. Ioan Dănilă, de la Universitatea „V. Alecsandri” din Bacău, spune că poeziile lui Marin Moscu l-au plimbat prin patru „catedrale: a iubirii, a naturii, a poeziei și a patriei”. „Matematicianul Marin Moscu convertește limbajul specializat în semne poetice. Stăpân pe vatra de cuvinte, Marin Moscu își permite să se joace cu sensurile – un infinitiv lung se citește ca un, spune profesorul Ioan Dănilă. 
   Volumul de poezii „Pete de lumină pe fereastra vieții” a fost publicat în 500 de exemplare, cu sprijin din partea Primăriei Ploscuțeni. Câte un volum vor primi, gratuit, bibliotecile din întreaga țară. Cartea va fi lansată oficial în cadrul Festivalului Național de Poezie „Emil Botta”, organizat la Adjud în zilele de 14 și 15 septembrie. 
   Marin Moscu este profesor de matematică, dar s-a făcut remarcat prin numeroasele volume de poezie pe care le-a lansat de-a lungul anilor, cu care a reușit să își câștige un loc de cinste în lumea scriitorilor din țară. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sud – Est Galați – Brăila.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?